Emziren anne oruç tutabilir mi? Bebek emzirmek orucu bozar mı?

Üç ayların içerisine girdiğimiz şu dönemde emzirme döneminde olan bir anne, oruç tutup tutmama konusunda her zaman tereddütte kalmaktadır. Oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyen emzirme dönemindeki bu anneler, “Emziren anneler oruç tutabilir mi?”, “Bebek emzirmek orucu bozar mı?”, "Emzirirken oruç tutarsam sütüm azalır mı?" gibi pek çok soruya yanıt aramaktadır.

Üç ayların içerisine girdiğimiz şu dönemde emzirme döneminde olan bir anne, oruç tutup tutmama konusunda her zaman tereddütte kalmaktadır. Oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyen emzirme dönemindeki bu anneler, “Emziren anneler oruç tutabilir mi?”, Bebek emzirmek orucu bozar mı?”, "Emzirirken oruç tutarsam sütüm azalır mı?" gibi pek çok soruya yanıt aramaktadır.

Üç ayların içerisinde olduğumuz şu dönemde her Müslüman gibi emzirme dönemindeki annelerde oruç vazifelerini yerine getirme adına meraklarını gidermek istemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen son açıklamalarda; emzirme döneminde ya da hamile olan anneler hem kendilerine hem de bebeklerine bir zarar gelmesinden korkmaları veya doktorlarının yönlendirmesi durumunda oruç tutmayabilirler.

emziren anne

Emziren annelerin oruç tutmaması halinde bu oruçları şartların elverişli olduğu başka bir zamanda tutabilecekleri belirtilmiştir. Emzirirken oruç tutmak isteyen kadınların ise bu konuda alanında uzman bir hekime danışmaları tavsiye edilmektedir.

Bebek emzirmek orucu bozar mı?

Üç aylar içerisinde ya da Ramazan ayında bebeğini emziren çoğu anne, “Bebek emzirirken oruç tutulabilir mi?”, “Emzirirken oruç tutmam bebeğimi nasıl etkiler?” gibi soruların yanıtlarını ararken emzirmenin orucu bozup bozmadığı konusunda bilgi sahibi olmak istemektedir.

Bebek emzirmek kesinlikle orucu bozmamaktadır. Bebek emziren anneler doktorlarına danışarak oruç tutabilirler. Fakat bebek emziren anneler; oruç tutamadıkları durumda şartların elverişli olduğu başka zamanlarda bunu kaza edebilir, uygun farklı bir zamanda oruç tutabilirler.

emziren anne

Emziren anne oruç tutarsa sütü azalır mı?

Açlık, susuzluk, yorgunluk ve uykusuzluk gibi nedenler, emzirirken oruç tutan annenin süt miktarını etkileyebilmektedir. Özellikle vücudun uzun saatler süresince susuz kalması, süt üretimini etkileyerek süt miktarında azalmaya yol açabilmektedir.

Sütün miktarı kadar içeriği ve zenginliği de büyük önem taşımaktadır. Emziren annenin oruç tutması halinde, sütün içeriğinde farklılıklar oluşabilmektedir. Bu nedenle süt içeriğinin etkilenmemesi için doktorunuz ile beslenme programı oluşturması önerilmektedir.

Emziren anne oruç tutabilir mi? Bebek emzirmek orucu bozar mı? ile ilgili etiketler Anne Bebek Hamile oruç Üç Aylar
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.