Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Dünya Sıfır Atık Günü 6 yaşında! Peki 6 yılda neler yapıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 2017 yılında başlatılan uluslararası kuruluşların ve pek çok ülkenin sahiplendiği 'Sıfır Atık Projesi' bugün 6 yaşında. Peki 6 yılda neler yapıldı? Ayrıntılar haberimizde..

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' bugün 6 yaşında. 

Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Dünya Sıfır Atık Günü 6 yaşında! Peki 6 yılda neler yapıldı?

NELER YAPILDI? 

- Plastik poşet kullanımı %62,5 azaltıldı.

- 31.500 ton ücretli plastik poşet uygulaması kaynaklı sera gazı kullanımı engellendi.

- 572 milyon metreküp su tasarrufu sağlandı.

- 530 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandı.

- Sıfır atık mavi projesi kapsamında 180 bin ton deniz çöpü toplandı.

- 62.2 milyar TL ekonomik kazanç sağlandı.

- Kamu kurumlarına ayrıştırmayı sağlayan atık kumbaralar yerleştirildi.

- 19 milyon kişiye sıfır atık eğitimi verildi.

- 164 bin bina ve yerleşke Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ne geçti.

EMİNE ERDOĞAN, BAKAN KURUM VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN DÜNYA SIFIR ATIK GÜNÜ MESAJI 

Sosyal medya hesabından Dünya Sıfır Atık Günü dolayısıyla açıklama yapan Emine Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Ülkemizin girişimleriyle BM'de ilan edilen 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü ilk kez tüm dünya ülkelerinde kutlanıyor.

'Ortak Evimiz Dünya' için ektiğimiz Sıfır Atık tohumunun meyvesi olan bu önemli tarihin ilanı, iklim değişikliği meselesindeki ortak hassasiyetin bir göstergesidir.

30 Mart'ın insanlığın geleceği için güzel günlerin başlangıcı olacağına yürekten inanıyor, herkes için adil ve yaşanabilir bir dünya diliyorum.

 

BAKAN KURUM'DAN DÜNYA SIFIR ATIK GÜNÜ MESAJI 

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden Uluslararası Sıfır Atık Günü için mesaj yayımlayan Bakan Kurum "Dünyamızın ve insanlığın geleceğinin tehdit altında olduğu böylesi bir dönemde bizlere düşen görev; doğaya, canlılara karşı daha sorumlu hayatlar yaşamaktan geçmektedir. Bu hassasiyetle yaşamak demek evlatlarımıza havasıyla, suyuyla, toprağıyla tertemiz şehirler, yemyeşil bir ülke bırakabilmek demektir" dedi.

Kurum "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle büyük çabalarla, el birliğiyle Saygıdeğer Emine Erdoğan himayelerinde çok güzel bir noktaya getirdiğimiz Sıfır Atık Hareketini dünyanın dört bir yanında yaygınlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR PAYLAŞIMDA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 

Dünya Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir paylaşımda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapıldı. Yapılan paylaşımda, 'BM Genel Kurulu, Türkiye’nin sunduğu Sıfır Atık kararını 2022 yılında kabul etti. Bu kararla 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü ilan edildi. Cumhurbaşkanımızın Refikaları Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, ülkemiz küresel Sıfır Atık hareketine öncülük etmektedir.' denildi.

 
 

 
Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Dünya Sıfır Atık Günü 6 yaşında! Peki 6 yılda neler yapıldı? ile ilgili etiketler Emine Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.