Elon Musk'ın yaptığı İstanbul'un fethi paylaşımının arkasından hangi "efsane" çıktı?

Tesla ve Space X'in kurucusu Elon Musk'un İstanbul'un fethi ile ilgili yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem oldu. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu söz konusu paylaşımın arkasında asılsız bir efsanenin olduğunu belirterek "Fethin şokunu atlatmak ve şehrin Türkler’in eline geçmesini küçümsemek için çıkarılmıştır" dedi.

Ünlü milyarder Elon Musk'ın sosyal medyada yaptığı İstanbul paylaşımı bir anda gündem oldu. Musk'ın İstanbul'un fethi ile ilgili yaptığı paylaşımda "Kapıyı kilitledim m?" ifadesi yer alıyordu.

Çok sayıda Türk kullanıcı Musk'ın paylaşımına yorum yaparken, paylaşımın zamanlaması da dikkat çekti.

Elon Musk'ın yaptığı İstanbul'un fethi paylaşımının arkasından hangi "efsane" çıktı?

O PAYLAŞIMIN ARKASINDAKİ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Elon Musk'ın yaptığı paylaşımla ilgili dikkat çeken bir yorum geldi. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu o paylaşımdaki ifadenin "Açık unutlan kapı" efsanesine dayandığını söyledi. Afyoncu, söz konusu efsanenin gerçekle alakasının olmadığının altını çizerek, "Fethin şokunu atlatmak ve şehrin Türkler’in eline geçmesini küçümsemek için çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

Erhan Afyoncu'nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Elon Musk İstanbul’un fethiyle ilgili attığı tweetinde ‘Açık Unutulan Kapı’ efsanesine atıf yapıyor. Açık kapı söylentilerinin gerçekle alakası yoktur. Fethin şokunu atlatmak ve şehrin Türkler’in eline geçmesini küçümsemek için çıkarılmıştır.

Elon Musk'ın yaptığı İstanbul'un fethi paylaşımının arkasından hangi "efsane" çıktı? ile ilgili etiketler Erhan Afyoncu Sosyal Medya elon musk istanbul'un fethi paylaşım açık kapı efsane
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.