Elektrikli otomobiller yüzünden yüz binlerce insan işsiz kalacak!

Otomobil üreticileri artık gelecek planlarını elektrikli otomobillere göre yapıyor ve bu durum ileride 630.000 insanın işsiz kalmasına yol açabilir.

Günümüzde artık birçok dev otomotiv şirketi, gelecek planlarını elektrikli araçlar üzerine yapıyor ve yol haritasını buna göre belirliyor. İçten yanmalı motorları kullanımdan kaldırmayı planlar şirketler elektrikli araç üretimlerini artırıyor. Fakat bu geçiş her ne kadar karbon emisyonu ve petrole olan olan bağımlılığa karşı iyi bir seçenek olarak gözükse de ortaya çıkabilecek bazı eksi durumlar da söz konusu.

Otomotiv şirketlerinin yeni teknolojilere geçişi ve üretim süreçlerinin kullanımın gereksiz hale gelecek olması nedeniyle yüz binler insan işsiz kalabilir.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Ford ve Volkswagen’dan mühendisler, elektrikli otomobil üretimine geçilmesinin ardından, otomobil üretmenin %30 daha az emek gerektireceğini düşünüyor. Business Insider’ın raporuna göre, Ford, 8.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor ve bu henüz bu sürecin başı.

Danışmanlık firması AlixPartners’ın raporuna göre ie, elektrikli motorun ve akünün, geleneksel benzinli ve dizel araçların motor ve şanzımanından %40 daha az işçilik gerektireceği tahmin ediliyor.

2030 yılına kadar 630.000 kişi işsiz kalabilir

Washington Ekonomik Politika Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre, şu anda %5 oranında olan yerli elektrikli araç satışı payı %50’ye çıkarsa, ABD otomobil endüstrisi 2030 yılına kadar 75.000 kişiyi işten çıkarabilir.

Avrupalı üreticiler ise, elektrikli otomobillere geçiş ile endüstride ortaya çıkacak yeni otomobil parçalarının üretimile yeni iş sahalarının oluşmasıyla bile 2040 yılına kadar 275.000 kişinin işsiz kalabileceğini tahmin ediyor.

Boston Consulting Group’un tahminlerine baktığımızda ise, 2030 yılına kadar Avrupa’da elektrikli araçlara geçiş nedeniyle otomobil üreticileri ve içten yanmalı motor otomobil parçaları tedarikçileri arasında 630.000’e yakın insan işini kaybedecek.  

Buna ek olarak pillere olan talebin artması ve şarj altyapısının gelişmesi gibi durumlar ise 580.000 yeni iş imkanı sağlayacak.

Hyundai, içten yanmalı motor geliştirmelerini durdurdu

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, elektrikli araç yatırımlarını daha da artırmak adına çok önemli bir adım attı. Hyundai, gelecek planları adına içten yanmalı motor bölümünün geliştirmeleri tamamen durdurdu ve buraya ayrılan tüm kaynağı elektrikli araçlar bölümüne aktardı. Hyundai, Kia ve Genesis otomobil markalarının çatı şirketi Hyundai Motor Group, içten yanmalı motor geliştirme bölümünü tamamen kapattı ve tüm çalışanlar ile birlikte bütçesini elektrifikasyon tasarım merkezine aktardı. Motor tasarım bölümünde sadece birkaç kişi motor iyileştirmeye devam etmek için geride bırakıldı.

Elektrikli otomobiller yüzünden yüz binlerce insan işsiz kalacak! ile ilgili etiketler elektrikli otomobil işsiz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.