Elektrik faturasının neden yüksek geldiği anlaşıldı: Herkesin yaptığı o hata, faturayı kabartıyor!

Elektik faturalarının gün geçtikçe yükselmesi nedeniyle pek çok kişi faturaları düşürme yollarını arıyor. Elektrik kullanımı sırasında sık sık yapılan bir hata bulunuyor. Bu hata yüzünden faturalar aşırı artıyor. İşte detaylar…

Elektrik faturaları hem yapılan zamlar hem de kullanımda yapılan hatalar nedeniyle artıyor. Elektrik faturasını ödeyemeyen pek çok kişi bulunuyor. Faturaların kabarık olması nedeniyle pek çok kişi ödeme yapmakta zorlanıyor.

Elektrik faturasını ödeyemeyen kişilerin elektriği kesiliyor. Bu durum ciddi olumsuzluklara yol açıyor. Elektrik faturalarını zamanında ödemek için ilk olarak fatura tutarlarını düşürmek gerekiyor. Fatura tutarlarını düşürmek isteyenlerin bazı detaylara dikkat etmesi gerekiyor. Bu sayede daha az fatura ödemek mümkün oluyor. Faturaları; beyaz eşyaların çalıştırıldığı saatler önemli ölçüde etkiliyor. Bunun yanı sıra farklı detaylara da dikkat etmek gerekiyor.

ELEKTRİK FATURASI NEDEN YÜKSEK GELİYOR?

Elektrik faturasının neden yüksek geldiği anlaşıldı: Herkesin yaptığı o hata, faturayı kabartıyor!

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin nedeni belli oldu. Bu nedenlerin başında sık sık yapılan zamlar yer alıyor. Aynı zamanda tüketim alışkanlıkları da etkili oluyor. Alınacak bazı tedbirler neticesinde daha az fatura ödemek mümkün oluyor.

Elektrik kullanımını daha bilinçli şekilde yapmakta fayda bulunuyor. Bu noktada elektrik kullanımının yapıldığı günlere dikkat etmek gerekiyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri tüketilen elektrik faturaların yüksek gelmesine yol açıyor.

Bulaşık makinesi, fırın, çamaşır makinesi ve ütü gibi çok fazla elektrik tüketen cihazları Perşembe günü çalıştırmakta fayda bulunuyor. Özellikle Perşembe 01.00-07.00 saatleri arasında elektrik tüketmek daha tasarruflu oluyor.

ELEKTRİK FATURASINI AZALTMANIN YOLLARI

Elektrik faturasını ciddi anlamda azaltacak yöntemlerden biri de kullanılmayan aletlerin prizden çekilmesi oluyor. Kapalı dahi olsa eşyaları prizde bırakmak faturayı artırıyor. Enerji tasarrufu sağlayan ampulleri kullanmak da işe yarar yöntemler arasında gösteriliyor.

Beyaz eşya satın alırken + sayısı en yüksek olanları tercih etmek gerekiyor. A+++ sınıfında olan eşyalar daha yüksek bir tasarruf olanağı sunuyor. Buzdolabı ve derin dondurucunun doğru konumlandırılması gerekiyor. Buzdolabı ve derin dondurucu arasında olması gereken mesafe 10 cm olarak belirtiliyor.

Elektrik faturasının neden yüksek geldiği anlaşıldı: Herkesin yaptığı o hata, faturayı kabartıyor! ile ilgili etiketler fatura Elektrik
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.