Elektrik faturasını ödemekte zorluk çekenlere 216 lira veriliyor! İşte elektrik tüketim desteği başvuruları

Ekonomik anlamda dar gelirli aileleri daha da rahatlatmak adına elektrik tüketim desteği veriliyor. Eğer ki 4 kişilik bir ailede gelir 7 bin 332 liranın altında bulunuyorsa bu haktan yararlanarak 216 liralık bir destek alınabiliyor. İşte, elektrik tüketim desteği için başvuru detayları…

Devlet tarafından 1 Mart 2019 tarihinde başlatılan dar gelirli ailelere yönelik elektrik tüketim desteğine aralıksız olarak yön veriliyor. Eğer ki sizde elektrik faturanızı ödemekte zorluk çekiyor ve elektriğinizin kesilmesini istemiyorsanız başvuruda bulunarak bu imkandan yararlanabiliyorsunuz.

Elektrik tüketim desteği için başvurular, ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na bizzat müracaatta bulunarak gerçekleştirilebiliyor ve herkes bu imkandan kesintisiz olarak yararlanabiliyor.

Öncelikle bu imkandan faydalanabilmek için ailenin gelir durumu en belirleyici etmen. Hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekmektedir. 1 Temmuz tarihinden önce bu tutar 1.417 TL’ydi. Fakat asgari ücretin 5 bin 500 liraya yükselmesi sonrasında bu tutar da 1.833 lira seviyelerini buldu.

Elektrik faturasını ödemekte zorluk çekenlere 216 lira veriliyor! İşte elektrik tüketim desteği başvuruları

4 kişilik bir ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa elektrik tüketim desteğinden yararlanmak mümkün. Ödemeler düzenli olarak PTT aracılığıyla gerçekleştirilmekte ve ayrıca da PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmekte yeterlidir.

Son elektrik zamları ile birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 108 lira ila 216 lira arasında değişiklik göstermektedir. Buna göre; elektrik tüketim desteği miktar ödemelerinde tablo şu şekilde oluşmaktadır.

• 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).
• 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).
• 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).
• 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovat saat ücreti baz alınmıştır.

Kalp-damar gibi kronik hastalığı olan ve evinde cihaza bağlı olarak yaşayanlara da elektrik desteği sağlanmaktadır. Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların yaşadığı hanelere verilen destekler ise şöyle sıralanmaktadır.

Elektrik faturasını ödemekte zorluk çekenlere 216 lira veriliyor! İşte elektrik tüketim desteği başvuruları - Resim : 2

• Elektrik tüketim desteği,
• Kesintisiz güç kaynağı desteği,
• Birikmiş elektrik borcu desteği. Buna göre; kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre yardım yapılıyor. Yeni uygulamayla ihtiyaç sahibi, cihaza bağımlı hasta vatandaşlara elektrik tüketim desteği yüzde 100 artırımlı olarak veriliyor. Yani cihaza bağımlı kronik hasta ihtiyaç sahiplerine hanedeki kişi sayısına göre 216 lira yerine 432 liraya kadar elektrik tüketim desteği sağlanıyor.

Faydalanmak isteyenler başvuruyu, il ve ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapabilecek.

Elektrik faturasını ödemekte zorluk çekenlere 216 lira veriliyor! İşte elektrik tüketim desteği başvuruları ile ilgili etiketler elektrik tüketim desteği elektrik faturası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.