Elektrik faturası derdine son! Bursa'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine 206 TL elektrik faturası yardım parası veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bursa'da yeni doğum yapanlar, anne adayları, yaşlılar veya elektrik faturası ve kömür yardımına ihtiyacı olan vatandaşlar başta olmak üzere pek çok olanda maddi destek veriyor. Bu çerçevede, "sosyal yardım programları" ile ihtiyaç sahibi olan ve Bursa'da ikamet eden vatandaşlara elektrik faturası desteği veriliyor. İşte Bursa Aile Bakanlığı elektrik faturası yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi desteklerdeki çeşitlilik her geçen gün artıyor.

Bursa'da yaşayıp yeni doğum yapan, yakacak ve elektrik desteğine ihtiyacı olan, yaşlı, engelli veya engelli yakınları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi pek çok vatandaşa nakit para yardımı yapılıyor. 

Elektrik faturası derdine son! Bursa'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine 206 TL elektrik faturası yardım parası veriliyor!

NOT: Söz konusu sosyal yardım desteklerinin kapsamları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncellenebilmektedir. Bu sebeple yardım programlarının kapsamındaki değişiklik/güncellemelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sayfasında ulaşabilirsiniz. 

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU

Elektrik desteği yardımından, 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler yararlanabilecektir. Buna ek olarak, 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler başvuru kriterlerine uygundur.

Bu çerçevede 01.01.2022 tarihinden itibaren 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh, 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh, 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh, 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanır. 12 ay boyunca düzenli ödenecek yardım ücretleri ise şu şekildedir: 

1-2 kişilik aile
103

3 kişilik aile
137,33

4 kişilik aile
171,67

5 kişilik aile
206

Elektrik faturası yardımı başvurularınızı, e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne "sosya yardım" yazıp ilgili sekmeye tıklayarak yapmanız mümkündür

 

 

Elektrik faturası derdine son! Bursa'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine 206 TL elektrik faturası yardım parası veriliyor! ile ilgili etiketler Sosyal Yardım Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı elektrik faturası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.