El Clasico ne demek? Anlamı nedir?

El Clasico ne demek? El Clasico anlamı nedir? İspanya’da Barcelona ile Real Madrid takımları arasında oynanan El Clasico, dünyanın en büyük derbi maçları arasında gösterilmektedir. Peki, Bacelona Real Madrid El Clasico derbisi ne zaman, saat kaçta, şifresiz hangi kanalda? İşte detaylar…

İspanya La Liga’da Barcelona ile Real Madrid takımları arasında oynanan derbi olarak anılan El Clasico, dünyanın en önemli maçlarından biri olarak gösterilmektedir. Peki, El Clasico denmektir?

El Clasico ne demek?

El Clasico denilince FC Barcelona’yla, Real Madrid CF’nin karşı karşıya geldiği futbol müsabakaları akla gelmektedir. El Clasico aslına bakılırsa futbol mücadelesinden çok bir simgedir. Günümüz futbolunca Katalan temsilcisi Barcelona’nın Katalunya milli takımı olarak görülmesi, başkent ekibi Real Madrid’inde kralın desteklediği takım olarak görülmesinden dolayı ortaya bir çatışma ortamı çıkmıştır.

El Clasico anlamı nedir?

El CLasico’nun anlamını El Clasico’yu tanımlarsak,İspanya'nın köklü kulübü Real Madrid ve Katalonya'nın en büyük kulübü Barcelona arasındaki çekişmenin isme dönüşmüş halidir. Bu çekişme sosyal, kültürel, siyasi konularda olmaktadır.

Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak olan El Clasico derbisi 24 Ekim Cumartesi akşamında saat 17.00’da başlayacak ve S Sport ekranlarından canlı yayınlanacak.

 

El Clasico ne demek? Anlamı nedir? ile ilgili etiketler Barcelona Real Madrid El Clasico
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.