Ekpss branş sıralaması! EKPSS branş sıralaması 2018 nasıl bakılır?

Ekpss branş sıralaması! ÖSYM'nin EKPSS ile ilgi yaptığı açıklama merak konusu. Açıklamada, 2016-EKPSS ve 2018-EKPSS branş bazında sıralamaların güncellendiği bilgisi yer aldı. Nasıl bakılacağı ise merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

Ekpss branş sıralaması! EKPSS, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı olarak geçmektedir.2016 ve 2018 EKPSS'ye giren adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellendi. Bu güncelleme sonrasında ise ayrıntılar merak edilmeye başlandı.

İŞTE ÖSYM DUYURUSU:

"2016-EKPSS ve 2018-EKPSS Branş Bazında Sıralamaları Güncellendi

2016-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-EKPSS) ve 2018-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup adaylar, branş sıralamalarına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 10.12.2019 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır."

 EKPSS NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan "Protokol" hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Ekpss branş sıralaması! EKPSS branş sıralaması 2018 nasıl bakılır? ile ilgili etiketler EKPSS ÖSYM 2018 nasıl bakılır? branş sıralaması
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.