'Ekonomik OHAL' mi ilan edilecek? Cevizoğlu: Galiba asimetrik bir savaş var!

Feyza Öznur moderatörlüğünde, Gazeteci Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Feyza Öznur moderatörlüğünde, gazeteci-yazar ve Sosyolog Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışına Millet İttifakı'nın yaklaşımını, üçüncü ittifak iddiaları ile 2023 seçimleri tahminlerini, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ekonomiye ve şehir merkezlerindeki kiralarla ilişkin tepki çeken açıklamalarını, Merkez Bankası faiz kararını, ASELSAN'ın Katar'a satıldığı iddialarını, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç'in 'Ekonomik OHAL' açıklamasını ve Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski'ni aramasının yansımalarını masaya yatırdı.

"AKŞENER KILIÇDAROĞLU'NU BİR KENARA KOYMADI, ÇOKTAN SİLDİ ATTI"

Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu, "CHP sanki güzellik kraliçesi adayı açıklayacak, bir türlü adayını açıklamıyor. Steril ortamda pamuklar içinde saklanan bir aday olabilir mi? Akşener bu adaylığı kabul etmiyor, genel başkanlar aday olmasın demişti. Akşener Kılıçdaroğlu'nu bir kenara koymadı, çoktan sildi attı. Kılıçdaroğlu bence aday olmak istemiyor, ittifak kabul ederse olurum dedi ama ittifakın kabul etmediğini biliyordu. Karamollaoğlu'nun açıklamasında da bahsettiği gibi Saadet Partililer gider Ak Parti'ye oy verir, CHP'ye oy vermez.

"EKONOMİK OHAL, EKONOMİ VE FİNANS DÜNYASINA ATILMIŞ SAATLİ BİR BOMBA GİBİ"

Asimetrik bir savaş var galiba. Böyle bir savaş var ise de Anayasa Hukukçusu Prof. Özgenç'in 'Ekonomik OHAL' açıklaması bun savaşın bir göstergesidir. Erdoğan'a yakın bir isimin bu OHAL çağrısı panik yaratıyor, açıklama yapılmalı. Ekonomi ve finans dünyasına atılmış saatli bir bomba gibi. Kılıçdaroğlu kapitalizmin mabedi TÜSİAD'ı arıyor ve karşı uçlarda olması gereken bir yapı iken yakınlaşıyor ve Cumhurbaşkanı için 'akli melekelerini kaybetmiş' diyor. Bunu duyan dolara da euroya da hücum eder. Ne yapacağını şaşırır." sözlerini kullandı.

"YENİ BİR İTTİFAK OLACAĞINI VE BU İTTİFAKIN ADAYININ ABDULLAH GÜL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Fikri Akyüz, "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak. Akşener parlamenter sisteminde başbakan adayı olacaksa, Kılıçdaroğlu boşta kalmayı kabul etmez. Bu yaz erken seçim olacağını öngörüyorum. Yeni bir ittifak olacağını ve bu ittifakın Cumhurbaşkanı adayının da Abdullah Gül olacağını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'nun eski ve yeni sistemde CHP sıfatıyla tek başına cumhurbaşkanı olacağı özgüvenini kendisinde görüyorum. Seçimlerde İyi Parti üçüncü ittifakın içinde yer alırsa, ikinci turda Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan kalır. Akşener ile İmamoğlu potansiyel rakip olur, o yüzden Akşener Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak seçmek isteyebilir.

"HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ, NE DİYECEK DİYE HAZİNE VE MALİYE BAKANI'NIN AĞZINA BAKIYORUZ"

Problem ekonomik olarak böyle bir süreçteyken bu cümlenin söylenmesi. Bakan Nebati'nin cümlesi doğru da olsa zamanlama yanlış. Hassas bir dönemden geçiyoruz, ne diyecek diye Hazine ve Maliye Bakanı'nın ağzına bakıyoruz. Şehir merkezindeki kiralarla ilgili söyledikleri de yanlıştı. Bu, Durmuş Yılmaz'ın Merkez Bankası'na dikkat çekmesi gibi bir açıklamaydı. İktidar kendi kafasına sıkar mı? Finansal bir kriz var." şeklinde konuştu.

Hulki Cevizoğlu ve Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Ekonomik OHAL' mi ilan edilecek? Cevizoğlu: Galiba asimetrik bir savaş var! ile ilgili etiketler Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu fikri akyüz Dualite ekonomik ohal

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.