EKİM AYINDA HANGİ BALIK TÜKETİLİR?

Eylül ve ekim ayı, balık sezonunun en canlı aylarından biri olarak kabul ediliyor. Vücudumuz için eşsiz bir besin değeri taşıyan balığın lezzetini etkileyen bir unsur da iklim şartları. SuperHaber muhabiri Gizem Er, Üsküdar Balıkçılar Çarşısı'na giderek mevsiminde tüketilecek balık türlerini, pişirilme püf noktalarını ve tazelik tüyolarını sizler için araştırdı.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

Vitamin, mineral ve protein bakımından oldukça zengin bir besin kaynağı olan balık, kırmızı et ve tavuk etine göre daha az düzeyde yağ ve doymuş yağ içeriyor. Vücudumuz için gerekli olan omega yağ asitlerince de çok zengin olan balığın lezzetine iklim şartları büyük ölçüde etki ediyor. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli olurken, bazı balık türleri belli mevsimlerde tüketilmemesi gerekiyor.

EKİM AYINDA HANGİ BALIK TÜKETİLİR?

Ekim ve kasım ayında sofraların baş köşesinde yerini dolduran balıkların başında gelen palamut, en lezzetli zamanı olarak kabul edildiği için oldukça tavsiye ediliyor. Palamutun beraberinde ise çinekop, sarıkanat, lüfer, mezgit, barbunya, hamsi ve istavrit balıkları geliyor. Kış mevsiminin dışında tüketilen hamsi ve palamut, yaz aylarında tüketilen lüfer ve kefal balığı pekte lezzetli ve faydalı olmuyor. Kış mevsiminin bitmesine yakın tercih edilecek kalkan, ilkbahar mevsiminde tüketilecek levrek ve mezgit, yaz mevsimi sonuna doğru yenilebilecek çipura balığı sağlık açısından çok faydalı olacaktır.

İşte balıkların en lezzetli zamanları, tazeliği ve pişirilme püf noktaları…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

EKİM AYINDA HANGİ BALIK TÜKETİLİR? - Resim : 2

EKİM AYINDA HANGİ BALIK TÜKETİLİR? ile ilgili etiketler balık balık mevsimi palamut

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.