Ehliyet affı alkolü kapsıyor mu? 2023 ehliyet ceza puanı silinecek mi?

Ehliyet affı konusunda araştırmalarını sürdürenler ehliyet ve ceza puanları bilgilendirmelerini merak etmekte. Kabine Toplantısı sonrasında ehliyet affının kimleri kapsadığı yakından izlenmekte. Peki, 2023 ehliyet affı ne zaman gelecek?

Milyonlarca sürücü ehliyet affı konusunda son dakika gelişmelerini yakından sürdürüyor. Kabine Toplantısı akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ehliyet affı ile ilgili açıklamaların kimleri kapsadığı da merak ediliyor.

2023 Ehliyet Affı Ne Zaman Başlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ehliyet affı sonrasında sürücülerin belirlenen bazı cezalar dışında aldıkları ceza puanları tamamen silinecek. Tüm bunlarla beraber; alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük gibi durumlardan ceza alanların ehliyet affına dahil olup olmadığı merak edilmektedir.

Ehliyet Affı Gelmeyen Cezalar Hangileridir?

• Alkollü araç kullanma
• Uyuşturucu etkisi altında araç kullanma
• Ölümlü ve yaralanmalı kaza
• Drif atma
• Aday sürücülük

Ehliyet Affı

Ehliyet Ceza Puanı Silinecek Mi?

Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ehliyet ceza puanları silinecek.

Karayolları Trafik Kanunu'nun suç saydığı bir fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için esasları yönetmelikte belirlenen ceza puanları verilir. Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

Aynı yıl içinde ikinci defa (100) puanı dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (4) ay süre ile geri alınarak psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Muayene sonucunda sürücülük yapmasına engel hali bulunmayanların belgeleri, süresi sonunda iade edilir.

Bir yıl içinde üç defa (100) ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir. Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülerin sürücü belgeleri ise (1) yıl süre ile geri alınır.

Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.

Ehliyet affı alkolü kapsıyor mu? 2023 ehliyet ceza puanı silinecek mi? ile ilgili etiketler ehliyet Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.