EGM Polis Maaş Promosyonunda 50 Bin Liralık Rakamı Zorluyor! İşte VakıfBank'ın Son Teklifi

EGM polis maaş promosyonuna ait detaylar ortaya çıkmaya başladı. Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer, polis maaş promosyonuna ilişkin bilgilerde %188 oranında zam beklendiğini vurguladı. İstenen son rakam ise 50 bin TL oldu.

EGM polis maaş promosyonu son günlerde gündemdeki yerini korurken VakıfBank'ın 18 bin liralık teklifi geri çevirdiği ve Ocak ayına kadar zam yapılmaması durumunda durumun daha da karışık bir hale geleceği vurgulandı. Polis maaş promosyonunda istenen rakamın 50 bin lirayı bulması beklenirken yaşanan bu son hadiseler görüşmeleri durma noktasına kadar getirdi.

Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer, Polis maaş promosyonu konusunda yaptığı açıklamasında, "Anlaşmanın 1 haftaya kadar açıklanması halinde en az 50.000 TL istiyoruz. Anlaşma kasım, aralık ayına sarkarsa, hatta ocak ayına sarkarsa en az 75.000 TL istiyoruz. Ekonomik şartlar bize bu hakkı veriyor.” ifadelerine yer verdi.

EGM Polis Maaş Promosyonunda 50 Bin Liralık Rakamı Zorluyor! İşte VakıfBank'ın Son Teklifi

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis maaş promosyonu ait açıklamasında ise "Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır.”

“Protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen bir nokta da promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak oluşudur. Yani 300 TL sabit bir rakam değildir. Bu, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir. Promosyon ödemelerindeki memur maaş zammı oranındaki artış, 2023 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır.”

EGM Polis Maaş Promosyonunda 50 Bin Liralık Rakamı Zorluyor! İşte VakıfBank'ın Son Teklifi - Resim : 2

“Tüm bunlara rağmen 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu görüşmeler halen devam etmektedir.” şeklinde görüş belirtti.

VakıfBank’ın emniyet promosyonu için önerdiği 18 bin TL'lik rakam kabul görmedi. Bunun ardından VakıfBank polis maaş promosyonu miktarını 30 bin TL'ye yükseltti. Fakat emniyet 3 aylık maaş promosyonu için tavrını net bir şekilde ortaya koyarak bu rakamın 50 bin liraya kadar yükseltilmesini istedi.

EMNİYET SEN ve Polisin Sesi Platformu liderliğinde talep edilen 50 bin TL'lik maaş promosyonu için net istenen son rakam 50 bin TL oldu. Konuya ilişkin olarak müzakereler sürerken polislere promosyon ödemelerinin anlaşmanın ardından yatırılması bekleniyor.

EGM Polis Maaş Promosyonunda 50 Bin Liralık Rakamı Zorluyor! İşte VakıfBank'ın Son Teklifi ile ilgili etiketler VakıfBank polis egm maaş prompsyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.