Ege Denizi'nde peş peşe 2 deprem: Naci Görür’den ilk yorum! Daha büyük bir depremin habercisi mi?

Ege Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler 'Daha büyük bir depremin habercisi mi?' sorusunu akıllara getirdi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den depremlere ilişkin ilk yorum geldi.

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem, başta Aydın Kuşadası açıklarında olmak üzere İzmir ve Muğla’da hissedildi.

İlk depremin 4.8, ikinci depremin ise 5.3 büyüklüğünde olduğu kaydedildi.

"FAY ZONUNDAKİ HAREKETLERLE TETİKLENİYOR"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den meydana gelen depremlere ilişkin ilk yorum geldi. Görür, Twitter hesabından şunları dile getirdi:

“Sisam Adası güneyinde 4,8 ve 5,3 deprem oldu. Geçen günde burada olmuştu. Deprem buradaki graben yapıları ile İzmir-Balıkesir yanal atımlı fay zonunun etkileşim alanında. Bu depremler Helen ve ilişkin Strabo- Pliny fay zonundaki hareketlerle tetikleniyorlar. Sevgiyle”

 

 

 

Ege Denizi'nde peş peşe 2 deprem: Naci Görür’den ilk yorum! Daha büyük bir depremin habercisi mi? ile ilgili etiketler deprem Ege Denizi Kuşadası naci görür
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.