Edremit'te CHP rezaleti! 'Taliban'ın verdiği görüntülerden ne farkı var?'

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite' ilk bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Gazeteci-yazar ve Sosyolog Dr. Hulki Cevizoğlu ile Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin ilk bölümünde, CHP’li Edremit Belediyesi'nin ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde yaptığı skandal gönderme ve aşı karşıtlarının İstanbul’da gerçekleştireceği eylemi masaya yatırdı.

"BU TÜR SAHNELERİ TÜRKİYE'NİN EN ÇEKİŞMELİ DÖNEMİNDE, TOPLUMSAL DÜZENİN ALTÜST EDİLMEYE ÇALIŞILDIĞI DÖNEMİN DE BİLE GÖRMEDİK"

Dr. Hulki Cevizoğlu, "Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş töreninde yaşanan olayda Türkiye'yi iki ayrı kutuba böldü. Yıllarca Atatürk ile ilgili kitaplar yazmış biri olarak bu görüntüyü Atatürkçülük ve çağdaşlıkla bağdaşlaştıramayız. Orada çarşaflı bir kadın yok, çarşaflı hale getirilmiş birisi var. İkisi çok farklı. Bu çarşafın altında beyaz giymiş bir kadın var. Bunu kim düzenlediyse, 'kadınlar zincire vurulmuştu, biz bu zinciri çözüyoruz siyahı çıkarıyoruz altından beyaz giymiş bir genç kız çıkıyor' düşüncesini mi yaratmaya çalışıyorlar? Bununla neyi empoze etmeye çalışıyorsunuz? Baştan aşağı saçmalık içeren bir görüntü. Atatürk Kıyafet ve Şapka Devrimi yaptı. Ancak Atatürk kimseyi böyle bu görüntülere benzer şekilde toplumun her kesimini rahatsız eden bir görüntü sergilemedi. Atatürk kendi döneminde çarşaflı kadınları zincire vurmadı, çarşafını zorla çıkarmadı, meydanlarda şov yapmadı. Bu rozet, heykel, şablon Atatürkçülüğüne inanan insanların yaptığı yanlışlar. Kimin yaptığını da bilmiyoruz, bu bir provokasyon mu? Zaman zaman Türkiye'de provokasyonları provokasyon değilmiş gibi topluma sunulduğunu görüyoruz. CHP'li belediyenin düzenlediği törende Edremit Kaymakamı görevden alındı. Belediye başkanı yaptıysa kaymakam neden görevden alınıyor? Kaymakam izni ile mi yapıldı, bu görüntülere o mu izin verdi? Bu tür sahnelere, çekişmeli dönemlerde Türkiye'nin toplumsal düzeninin alt üst edilmeye çalışıldığı dönemlerde bile bu sahneleri görmedik. Atatürkçülük ya da herhangi bir düşünce özgürlüğü ile bağdaştırılamaz. Bu hiçbir şeye uymayan aykırı bir düşüncedir. Bu provokasyonun sahibi kimdir onu bulmak gerekiyor." sözlerini kullandı.

"BU GÖRÜNTÜYÜ SERGİLEYENLER TOPLUMDA AYRIMCILIĞIN NİRVANASINI YARATMIŞ OLUYOR"

Fikri Akyüz, "Zincirlenen çarşaflı kadın zincirlerinden kurtarılmaya çalışılıyor. Burada yapan edepsizliktir, haddi aşmaktır. Çarşaflılar, etek giyenler vardır. Tahrik edici bir üslup ile bu mizanseni gerçekleştirmenin topluma faydası nedir? Bu görüntü, Taliban'ın verdiği görüntülerden ne farkı var? Kendilerine çağdaşlık payesi vermekte olan bu kişiler şu tavırla toplumda ayrımcılığın nirvanasını yaratmış olmuyor mu? Ben orada olsaydım gider sert bir tavır koyardım. Etrafındaki insanlar sadece bakıyorlar. Çarşaf konusu ayrı bir konu. Çarşaflı kadını taklit ederek toplumda medeniyet inşası oluşturacağını oluşturan bu tipolojiler bu memlekete en büyük zararı veriyorlar. Biz bunu konuştuğumuzda başörtüsü, çarşaf üzerinden prim yapmaya çalışıyor birileri diyenler oluyor. Buna zemin hazırlayan kim? Edremit'in kurtuluşunda yapılan mizansene, hadsizliğe ve edepsizliğe bakın! Burada yapılanı ben kendi anneme yapılmış sayıyorum. Taliban diyorlar ama Taliban görüntüsü bir durum var. Taliban farklı fikre tahammül edemeyip, onu baskı altında tutan, kendi inancını zorla karşı tarafa zorla icmal eden zihniyettir. Bu kadınlar da bu zihniyetin temsilcileridir. Yapılan büyük hakaret. Bizim bu Ortaçağ tartışmalarını yapacak zamanımız yok. Birileri kulaklara üfleyip, ‘Türk toplumunu bunlarla oyalayın’ mı diyor?" dedi.

Hulki Cevizoğlu ve Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Edremit'te CHP rezaleti! 'Taliban'ın verdiği görüntülerden ne farkı var?' ile ilgili etiketler fikri akyüz hulki cevizoğlu Dualite

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.