Düşen helikopterler gizemini koruyor! Haseke Stadyumu’nda teröristlere tören düzenlendi!

Dohuk’ta düşen iki helikopterin bölücü terör örgütünün eline nasıl geçtiği hala aydınlatılamadı.Helikopterlerin KYP içindeki bir grup tarafından satın alındığı ancak PKK/YPG’ye verilmesinin bilinmediği açıklanmıştı.Bu arada ölen teröristler için Haseke stadyumunda tören düzenlendi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Suriye’nin yıllardan beri iç karışıklık yaşaması üzerine bölücü terör örgütü PKK petrol, tarım ve su zengini yerleri işgal etmişti. Amerika’nın DEAŞ’la mücadele gerekçesi ile destek verdiği PKK, YPG/PYD ve SDG adını kullanarak düzenli orduya geçiş yapmıştı.

DOHUK’DA CEPHANE YÜKLÜ 2 HELİKOPTER DÜŞTÜ!

Bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin Irak’a helikopter aracılığı ile uçuşlar yaptığı ortaya çıkmıştı.Irak’ın Doğum Şehri’n de,Eurocopter AS350 tipi bir helikopter düşmüştü. Büyük bir patlamanın yaşandığı helikopter kazası sonrasında ise PKK/PYD bir açıklama yaparak kendilerine ait olan düşen helikopter sayısının 2 olduğunu ve 9 teröristin öldüğünü duyurmuştu.Yine yapılan açıklamada, ”İki helikopterde bulunanların Süleymaniye’ye eğitim ve güç değişimi için gittiği“ ifade edilmişti.


HELİKOPTERLERİN HASEKE’DEN SÜLEYMANİYE’YE GİTTİĞİ AÇIKLANDI!


İki helikopterin PKK/YPG’ye ait olduğunun anlaşılmasından sonra başta Irak Merkezi Hükümeti ile Bölgesel Kürt Yönetimi birbiri ardına açıklamalar yaparak olayı araştırdıklarını belirtmişlerdi.Yine Koalisyon Güçleri’de yaptığı açıklamada helikopterlerin kendilerine ait olmadığını ifade etmişlerdi. Öte yandan, Washington merkezli Al Monitör sitesi de yerel kaynaklardan aldığı bilgiye dayandırarak, "Helikopterler Haseke'den Talabani'nin Partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) kontrolündeki Süleymaniye'ye gidiyordu.Türk radarlarından kaçınmak için çok alçaktan uçuyorlardı.Son üç gündür hava koşulları çok kötüydü ve muhtemelen zayıf görüş nedeniyle kaza meydana geldi" bilgisine yer vermişti.

BARZANİ:”YPG’YE NASIL ULAŞTIĞINI BİLMİYORUZ!”

Dünya kamuoyunun bir anda Dohuk’ta düşen 2 helikopter ve ölen 9 terörist için bir açıklamada IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’den gelmişti. Açıklamada "Aslında (helikopter) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içindeki bir grup tarafından satın alındı ancak nasıl (PKK/YPG) SDG'ye ulaştığını bilmiyoruz." denilmişti.


AMERİKA’DAN TERÖRİSTLERE KAHRAMAN YAKIŞTIRMASI YAPILDI!

Öte yandan YPG'li teröristleri taşırken Dohuk’ta aniden infilak eden helikopterler için ilginç bir mesaj yayınlandı. ABD Uluslararası Koalisyon Ortak Özel Operasyonlar Komutanlığı'nın resmi Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayınlaması dikkati çekmişti. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin komutanı Mazlum Abdi’nin kazada ölen teröristlere ilişkin paylaşımı alıntılanarak, ”Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ortak gücümüze ve kısa süre önce bir helikopter kazasında hayatını kaybeden kahramanların yakınlarına kalpten başsağlığı diliyoruz. Suriye’de güvenlik ve istikrarı korumaya devam ederken, ülkeleri için yaptıkları fedakârlıklar ve bağlılıkları unutulmayacak” ifadeleri kullanılmıştı.

DÜŞEN HELİKOPTERLER GİZEMİNİ KORUYOR!

Yine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde düşen ve teröristleri taşıdığı belirtilen helikoptere ilişkin, "PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmışlardır. Bunların beyhude çabalar olduğunu artık anlamaları lazım"sözleri dikkati çekmişti.Akar’ın açıklaması sonrası, Dohuk’da düşen iki helikopterin bölücü terör örgütünün eline nasıl geçtiği ise hala aydınlatılamadı.

HASEKE’DE STADYUM DA TERÖRİSTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ!

Bu arada Dohuk’ta düşen iki helikopterde bulunan ve ölen teröristler için Haseke stadyumunda tören düzenlendi.Törende bölücü örgütün sözde bayrağına sarılı yan yana 9 tabutun olduğu görüldü.Tören için stadyuma çok sayıda kadın, erkek ve gençlerin getirildiği gözlendi

Düşen helikopterler gizemini koruyor! Haseke Stadyumu’nda teröristlere tören düzenlendi! ile ilgili etiketler Suriye YPG
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.