Dünyanın gözü Türkiye'nin 2. tur seçimlerinde! "Seçimin sonucu Ankara'nın çok ötesinde etkileri olabilir"

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri uluslararası kamuoyunda da takip ediliyor. Amerikan haber ajansı Associated Press (AP), haberinde, "Seçimin sonucu Ankara'nın çok ötesinde etkileri olabilir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye 13. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için ikinci kez sandık başında. İlk turdaki nefes kesen yarıştan iki hafta sonra, dünyada gözler yeniden Türkiye'ye çevrildi. Uluslararası ajanslar, görsel ve dijital medya yayınlarında Türkiye seçimleriyle ilgili gelişmeleri dakika dakika duyururken, gazeteler Türkiye seçimlerini ana sayfalarından ve manşetlerinden takip ediyor.

Türkiye'de sandıkların açıldığını geçen Associated Press (AP), ilk tur seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde bitirdiğine dikkati çekti ve seçimlerde 64 milyondan fazla kişinin oy kullanacağını belirtti. "Nihai kararın Ankara'nın çok ötesinde etkileri olabilir" diyen AP, Türkiye'nin Avrupa ile Asya'nın kavşağında bulunduğunu ve NATO'da kilit bir rol oynadığını yazdı.

Agence France-Presse (AFP), ilk turun çetin bir çekişmeye sahne olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin hem Avrupa hem de Orta Doğu'daki ayak izi nedeniyle dünya medyasının seçimleri dikkatle izlediğini belirtti.

ABD'nin saygın yayın organlarından CNN International, "Türkiye Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçimlere gidiyor" başlıklı haberinde Cumhurbaşkanı adaylarını tanıttı ve Türkiye'nin dünya için önemine dikkat çekti: "85 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye giderek kutuplaşan dünyanın merkezinde yer alıyor. NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip ülke Ukrayna Savaşında Tahıl Anlaşması'na arabuluculuk yaptı ve Ukrayna'ya Rus saldırılarına karşı koymada önemli rol oynayan insansız hava araçları sağladı."

Washington Post gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile manşetten duyurduğu haberinde, Türk seçmenin ikinci kez sandık başına gittiğini belirtti ve Türkiye seçimlerini "tarihi" olarak yorumladı. Washington Post da tıpkı CNN gibi son yıllarda Türkiye'nin dünya sahnesindeki rolünün yükseldiğine dikkat çekti.

The Wall Street Journal, Türkiye seçimlerini ana sayfasından duyurdu. Türkiye'nin Ukrayna Savaşı, NATO ve Orta Doğu'daki nüfuzuna dikkati çeken gazete, milyonlarca seçmenin cumhurbaşkanlarını seçmek için sandık başına gittiklerini belirtti.

İngiliz The Guardian gazetesi de Türkiye seçimlerini ana sayfasından duyurdu. Erdoğan'ın ilk turda galip geldiğini hatırlatan gazete Cumhurbaşkanı adaylarının seçim kampanyalarıyla ilgili detayları paylaştı.

Katar merkezli Al Jazeera haberinde, Türkiye'deki seçmenlerin sandık başındaki fotoğraflarını kullanarak, sonuçların seçim yasaklarından sonra açıklanacağını belirtti.

Alman Die Welt gazetesi, "Favori Erdoğan: İşte Türkiye seçimleri hakkında bilmeniz gereken her şey" başlıklı haberinde seçimlere uluslararası gözlemcilerin de katıldığını anımsattı ve Erdoğan ya da Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda nelerin değişeceğini ele aldı.

Die Zeit gazetesi de Türkiye'de sandıkların sabah 08.00 itibari ile açıldığını ve akşam saat 17.00 itibari ile kapanacağını belirtti. Almanya'da 1.5 milyon civarında Türk seçmen olduğuna dikkat çeken gazete, oylamanın uluslararası alanda dikkatle izlendiğini yazdı.

Yunan Kathimerini gazetesi ise, cumhurbaşkanı adaylarının ilk turda aldıkları oy oranları ve seçim kampanyaları hakkında bilgi verdiği detaylı haberinde 64 milyondan fazla seçmenin sandık başına gideceğini yazdı.

In.gr haber sitesi, Türkiye'de sandıkların açıldığını duyurduğu haberinde, 60 milyondan fazla seçmenin sandık başına gittiğini ve Erdoğan'ın ilk turu önde bitirdiğini yazdı.

Dünyanın gözü Türkiye'nin 2. tur seçimlerinde! "Seçimin sonucu Ankara'nın çok ötesinde etkileri olabilir" ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.