Dünyaca ünlü analist duyurdu: O tarih aralığına dikkat, daha ucuz akıllı telefon alabilirsiniz!

TF International analisti Ming-Chi Kuo’dan telefon almak isteyenleri sevindirecek bir haber geldi. Ünlü analist, akıllı telefonlarda fiyat düşüşü beklediği tarihi açıkladı.

Bir süredir teknoloji dünyasının temel sıkıntıları olan çip ve enerji krizleri elbette maliyet gibi çeşitli kalemlerde artışın yaşanmasına ve arzın sağlanamamasına neden oldu. Aynı zamanda pek çok marka daha uygun fiyatlı seçeneklerini piyasaya sürmek zorunda kalırken; bazı üst seviye model üretimlerinden de vazgeçmek zorunda kaldı. Apple ise, tam tersini yaparak; düşük ücretli modellerden vazgeçti. Tüm bu süreçleri değerlendiren dünyaca ünlü bir analistten ilginç bir yorum geldi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizinin yarattığı arz sorununu açmak için harekete geçen pek çok marka, bu kez de stokta yükseltmeye giderek, telefonların daha seri bir üretime geçmesine neden oldu. Elbette arz talepteki dengesizlik, birtakım yeni sorunları beraberinde getirdi. Bu sorunlara ilişkin konuşan TF International analisti Ming-Chi Kuo, bu yıl fiyatların düşeceğini savundu. İşte detaylar…

STOK ÇOK, TALEP YOK

Dünyaca ünlü analist duyurdu: O tarih aralığına dikkat, daha ucuz akıllı telefon alabilirsiniz!

Arzın artmasına karşın talebin artmamasına dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ming-Chi Kuo, akıllı telefon üreticilerinin mobil cihazlara yönelik zayıf talep nedeniyle aşırı yüksek stoklarla karşı karşıya kaldığını ifade eden bir açıklama gerçekleştirdi. Bunun olası sonuçlarından bahseden Ming-Chi Kuo, 2023 yılında yüksek stok nedeniyle akıllı telefon fiyatlarında keskin bir düşüş yaşanabileceğinin altını çizdi. Şimdiden satıcıların hisse fiyatı üzerinde olumsuz etkiler olduğuna dikkat çeken Ming-Chi Kuo, bu süreçten çıkmak isteyen markaların ‘fiyat savaşı’ içerisine gireceğini öngördü.

6-9 AY ARALIĞINA DİKKAT

Başlayan fiyat savaşının talep için olacağına dikkat çeken Ming-Chi Kuo, “Kullanıcılar için bu, akıllı telefonları daha uygun fiyatlarla satın alabilecekleri anlamına geliyor” ifadelerini öngörülerine ilişkin paylaştığı açıklamada kullandı. Stok birikimi sorununun 6-9 ay içerisinde kendisini daha net bir şekilde göstereceğine inanan Ming-Chi Kuo, aynı durumun yeni model siparişlerinde de geçerli olacağını bildirdi. Apple’ın yeni nesi iPhone’unu örnek veren Ming-Chi Kuo, talebin eski gibi olmadığını bir kez daha hatırlattı. 2023 yılında fiyatlarının düşmesi beklenen telefonların Türkiye’de nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.

Dünyaca ünlü analist duyurdu: O tarih aralığına dikkat, daha ucuz akıllı telefon alabilirsiniz! ile ilgili etiketler telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.