Dünya Sağlık Örgütü, deprem sonrasında en yüksek seviye olan '3. Seviye Acil Durum' ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan ‘3. Seviye Acil Durum’ ilan etti.

Kahraman maraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, 10 farklı şehrimizde büyük yıkıma sebep oldu. Depremin üçüncü gününde Dünya Sağlık Örgütü'nden önemli bir karar çıktı.

DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, dün gerçekleşen DSÖ Yönetim Kurulu’na Türkiye ve Suriye depremi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldığını vurgulayarak 3. Seviye Acil Durum ilan edildiğini belirtti.  3. seviye acil durum, Dünya Sağlık Örgütü’nün en yüksek acil durum seviyesi. 

DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, “Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep'teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum” dedi.

Kluge, DSÖ Avrupa’nın ekiplerinin Gaziantep, Anlara ve İstanbul’da faaliyet gösterdiğini belirterek “Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

3. Seviye Acil Durum nedir?

Dünya Sağlık Örgütü'nün 3. seviye acil durumu, en yüksek acil durum seviyesi olarak değerlendiriliyor. Bu seviye DSÖ'nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına geliyor.

DSÖ, acil durum için tüm mobilitesini bölgeye yoğunlaştırıyor. Bununla birlikte acil durum için DSÖ bünyesinde koordinasyonu sağlayacak yetkilendirmeler yapılıyor. Tüm süreç, DSÖ Acil Sağlık Programı bünyesinde ilerletiliyor. Saha, operasyonel gözetim ve teknik ve operasyonel destek için üç farklı direktör atanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, deprem sonrasında en yüksek seviye olan '3. Seviye Acil Durum' ilan etti ile ilgili etiketler deprem Dünya Sağlık Örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.