Dolar kurunu Osman Kavala mı düşürecek?

Star yazarı Halime Kökce muhalefete son günlerde dolar kurunda yaşanan hareketlilik üzerinden yüklendi... Millet İttifakı'nın ekonomi alanında bir reçetesinin bulunmadığını savunan Kökce, muhalefetin sadece "Demirtaş'ı, Kavala'yı serbest bırakacağız, ABD ve AB ülkeleri bize neyi yap derse yapacak, neyi yapma derse yapmayacağız." diyebildiğini belirtti  

Star yazarı Halime Kökce, muhalefetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi stratejisi hakkındaki tutumunu eleştirdi.

"Erdoğan “Bir tercih yaptık” diyor, siz ne diyorsunuz?" başlığını taşıyan yazısında 2023 yılında yapılması planlana seçimin yaklaştığını dile getiren Kökce, muhalefete ise "Seçime mi savaşa mı hazırlık yapıyorlar belli değil." sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ülkenin resmi kurumlarına baskınlar düzenlediğini, bürokratları, iş adamlarını tehdit ettiğini aktaran Star yazarı, "AK Parti'yi destekleyen öğretmene öğretmen değilsin, sağlıkçıya sağlıkçı değilsin, sanatçıya sanatçı değilsin diyor." görüşünü paylaştı.

Kökce sözlerine şöyle devam etti;

"Muhalefetin, el birliği yapıp Erdoğan'ı devirmekten gayri halka söyleyecek tek bir gündeminin olmadığı bir seçim daha yapacağız, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi. İktidarı devirmek işte, daha ne olsun vaatleri diyenler olacaktır.

O vaat değil, o muhalefet partisi olmanın varlık şartı zaten.

Bu iktidar şunu kötü yaptı bakın ben şöyle yapacağım dediğiniz bir şey var mı? Vaat budur."

OSMAN KAVALA MI DOLARI DÜŞÜRECEK?

Millet İttifakı'nın son günlerde ekonomi politikaları üzerinden geliştirdiği muhalefet söylemine değinen Kökce şunları kaydetti;

"Mesela ekonomiyi ele alalım. Hayat pahalılığı var, değil mi? İktidar partisi temsilcileri de söylüyor. Cumhurbaşkanı kaç defa çıkıp konuştu, "Pahalılık var biliyoruz" dedi. "Dar gelirli vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi. "Bir karar verdik, bu bir tercih, düşük faizle devam edeceğiz, sanayicimizi yatırımcımızı destekleyeceğiz. Böylece Türkiye'yi daha güçlü bir ekonomiye dönüştüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı her böyle konuştuğunda kur yükseldi. Buna rağmen inandığı bu tercihte ısrar etti.

Fakat bir taraftan da asgari ücret ve emekli maaşlarında iyileşme sözü verdi. Öğretmen ve sağlık çalışanlarına özlük haklarında iyileşme ve maaşlarında artış müjdesi verdi.

Peki, karşıt ittifakın bileşenlerinden bir teki bile "İzlediğiniz yol yanlış, öyle değil böyle yapın, o zaman bakın kur nasıl düşüyor" diyebildi mi?

Diyemedi.

Kılıçdaroğlu'na sordular; cevabı, "Biz iktidara geldiğimizde güven oluşacak, kur otomatik olarak düşecek" oldu.

Yani şunu demek istedi, "Demirtaş'ı, Kavala'yı serbest bırakacağız, ABD ve AB ülkeleri bize neyi yap derse yapacak, neyi yapma derse yapmayacağız."

Çünkü gerçekten bundan başka bir yol bilmiyorlar."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Dolar kurunu Osman Kavala mı düşürecek? ile ilgili etiketler CHP Osman Kavala Cumhurbaşkanı Erdoğan demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.