Doğum yardımı nasıl alınır, PTT üzerininden alınan 12 bin 454 TL doğum yardımının şartları nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı desteklerden biri de kadınlara yapılan doğum yardım desteği. Doğum yardımı nasıl alınır, PTT üzerininden alınan 12 bin 454 TL doğum yardımının şartları nedir? Tüm ayrıntılar haberimizde.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek yardımlarından biri de doğum yapan kadınlara destek ödemesi. 

SGK asgari ücretle çalışan kadınlara doğum parası yardımı yapacağını açıkladı.

SGK tarafından ssgari ücret ile çalışan kadınlara bir defaya mahsus 12.454 TL doğum parası yardımı yapılacak. Başvuru sonucu kadınlara12.454 TL ödemesi PTT şubelerinden yapalıacak.

DOĞUM YARDIMI NASIL ALINIR, YARDIMINI ŞARTLARI NEDİR?

Doğum yardımı nasıl alınır, PTT üzerininden alınan 12 bin 454 TL doğum yardımının şartları nedir?Doğum parası almak için başvuracak kadıların;

Doğumdan önce bir sene içerisinde minimum 3 ay kısa vadeli sigorta primi bildirmiş olmaları, dinlenmede oldukları sürede hiçbir yerde çalışmamış olmaları, dinlenmenin başladığı tarih itibariyle sigortalarının devam ediyor olması, doğumlarının canlı ya da ölü olarak gerçekleşmiş olması gerekiyor.

DOĞUM YARDIMI NEREDEN, NASIL ALINACAK?

Doğum yardımı nasıl alınır, PTT üzerininden alınan 12 bin 454 TL doğum yardımının şartları nedir? - Resim : 2Sigortalı kadın çalışanlara yapılacak olan doğum parasını SGK yapacak. 12.454 TL olan doğum parası PTT'den alınacak.

Doğum parası yardımıyla sigortalı çalışan kadınların, doğumdan sonra da çalışma hayatlarına devam etmelerini teşviklemek amaçlanıyor.

Doğum yardımı nasıl alınır, PTT üzerininden alınan 12 bin 454 TL doğum yardımının şartları nedir? ile ilgili etiketler Sosyal Yardım SGK Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğum parası yardımı syd
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.