Doğum haritası nedir? Nasıl yorumlanır? Doğum haritası yorumlama!

Doğum haritası, gökyüzünün doğumunuz esnasındaki haritasıdır. Gökyüzündeki Güneş, Ay ve gezegenlerin konumları her kişinin kendine özel astrolojik doğum haritasını başka deyişlede yıldız haritasını oluşturuyor. Peki, Doğum haritası nedir? Nasıl yorumlanır? Doğum haritası yorumlama! Detaylar haberimizde...

Gezegenler burçlar üzerinde özel bir ana ait konumları gösteren sembolik şemaya doğum haritası denir. Doğum haritasına birçok astrolog tarafından aynı zamanda evrendeki kimlik adıda verilmektedir. Doğduğu anda hangi burcun hangi gezegene denk geldiğini ve etkilerini araştırmak isteyen birçok vatandaş arama motorlarından doğum haritasını yorumlamak için araştırma yapıyor. Peki, Doğum haritası nedir? Nasıl yorumlanır? Doğum haritası yorumlama! Detaylar haberimizde...

Doğum haritası nedir? Nasıl yorumlanır?  Doğum haritası yorumlama!

DOĞUM HARİTASI NEDİR?

Doğum haritası, gökyüzünün doğum sırasındaki haritasıdır. Genellikle yer merkezli, doğum yerinizden gözlemlenebilen gezegensel konumlanmaları gösterecek şekilde çizilir. Batı astrolojisinde, gökyüzünün bu resmi bir çember üzerine çizilir. Haritanın üzerine çizildiği 360 derecelik daire, insanı temsil etemekte olup, zihninizde daireyi ikiye bölen bir çizgi canlandırın. Bu çizgi, ufku temsil eder. Gezegenler, Güneş ve Ay, dairenin çevresine gökyüzündeki gerçek konumları ile ilişki olarak çizilirler. Çizginin üzerindeki bu semboller, doğduğunuz anda ufkun üzerindeydiler. Çizginin alt kısmına çizilen semboller ise doğumunuz sırasında ufkun aşağısında kalan gezegenleri temsil etmektedir. Doğum haritası kişinin duruşu,
Her doğum haritasında, Güneş, Ay, Uranüs, Neptün, Merkür, Pluto, Mars, Jüpiter, Satürn konumları bulunmaktadır. Astroloji, sembolik bir dildir ve bu semboller, zengin hikâyeler anlatırlar. Haritada gösterilenler, gezegen konumlarının tasviridir aslında; her bir gezegen için, Güneş, Ay ve diğer önemli gök cisimleri için farklı semboller kullanılır. Gezegensel konumlar, sahip oldukları Zodyak açıları ile ölçülürler; dolayısıyla zodyaktaki 12 burcun her biri için de farklı semboller mevcuttur.

Doğum haritasında bir başka ayrım daha bulunur. Dairenin kendisi Ev adı verilen 12 parçaya bölünmüştür; Birinci Ev, haritanın sol tarafında bulunmaktadır. Her evin kendine özgü anlamı vardır.

Zodyaktaki 12 burç, her bir evin ayırıcı çizgisi üzerine yerleşmiş ve ufkun solunda kalan burç, yükselen burçtur. Yükselen her iki saat bir değişir. Bu denli kısa bir süre farklı önemli derecede değişime sebep olduğundan, doğum saatinin doğruluğu, doğum haritası çıkarmada kritik başlangıç noktasıdır. Doğum saatinizi bilmeniz gerekmektedir. Eğer bilmiyorsanız bir astrolog tarafından yardım alabilirsiniz. Haritada Güneşin, Ayın ve gezegenlerin sembolleri yer alır ve kimi zaman ay düğümleri, asteroitler ve başka faktörler de haritaya eklenir. Bir haritadaki bazı evlerin boş oldukları dikkatinizi çekebilir. Endişelenmeye lüzum yoktur. Tüm evler, gezegensel etki ile ilişkilidir; gezegen içerip içermedikleri önemli değildir.

Aslında astrolojik haritalar, yalnızca bir kişinin doğumu değil, bir ulusun doğmu, bir işin başlangıcı ya da evlilik gibi önemli olaylar temel alınarak da çizilebilmektedir.

NASIL YORUMLANIR?

Doğum haritası astrolojik sembollerden oluşur. ilk bakışta matematik formüllerini andıran bu harita sembolleri öğrendikçe kolaylaşacaktır. 12 Evden oluşan doğum haritası, yorumlamak için astroloji bilgisi gerekmektedir. Ay'ın güneş ile olan ilişkisini, doğumdan önce yaşanan dolunaylar, tutulmalar astrolojik haritaların yorumunda öenmlidir.

Zodyak, başka deyişle burçlar kuşağı, 12 burçtan oluşuyor ve bir doğum haritası da yükselen burçtan başlayarak 12 alana astrolojik deyişle eve ayrılmakta olup dolayısıyla her evin bir burcu vardır.

Koç Burcu: 21 Mart - 20 Nisan
Boğa Burcu: 21 Nisan - 21 Mayıs
İkizler Burcu: 22 Mayıs - 21 Haziran
Yengeç Burcu: 22 Haziran - 23 Temmuz
Aslan Burcu: 24 Temmuz - 23 Ağustos
Başak Burcu: 24 Ağustos - 23 Eylül
Terazi Burcu: 24 Eylül - 22 Ekim
Akrep Burcu: 23 Ekim - 22 Kasım
Yay Burcu: 23 Kasım - 22 Aralık
Oğlak Burcu: 23 Aralık - 20 Ocak
Kova Burcu: 21 Ocak - 19 Şubat
Balık Burcu: 20 Şubat - 20 Mart

Güneş: Benliği temsil eder.
Ay: Duyguları, hisleri temsil eder.
Merkür: İletişimi, zihni temsil eder.
Venüs: Aşkı, ilişkileri,temsil eder.
Mars: Mücadele gücünü, sabrı temsil eder.
Jüpiter: Şansı, karmik hakedişleri temsil eder.
Satürn: Disiplini,sorumluluğu temsil eder.
Uranüs: Devrimi, bilimi temsil eder.
Neptün: Maneviyatı temsil eder.
Pluton: Yenilenmeyi ifade eder.

 

Doğum haritası nedir? Nasıl yorumlanır? Doğum haritası yorumlama! ile ilgili etiketler gezegen 2019 güneş merkür retrosu burçlar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.