Dev satın alma sonrası herkes merak ediyor: Yeni Call of Duty oyunu PlayStaiton’da olacak mı?

Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alması sonrası Call of Duty’nin PlayStaiton’daki geleceği merak konusu oldu. Ortaya çıkan son haberler PlayStaiton’da en çok oynana oyunun bir süre daha konsolda kalabileceği yönünde… İşte tüm detaylar…

Microsoft’un eğlence sektöründe gelmiş geçmiş en büyük anlaşmalardan birine imza atarak Activision Blizzard’ı satın almasının yankıları sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan 68,7 milyar dolarlık anlaşma sonrası Microsoft, Tencent ve Sony’den sonra oyun dünyasının en büyük 3. gücü haline geldi.

Microsoft, dev anlaşma ile birlikte Call of Dut, Overwatch, World of Warcraft ve Diablo gibi en çok sevilen bazı oyunları da kendi bünyesine kattı. ABD’li dev şirket böylece bu markaları Game Pass kütüphanesine katabilecek.

CALL OF DUTY, PLAYSTAİTON’DA YER ALACAK MI?

Microsoft’un dev satın almayı açıklamasının ardından Sony ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Call of Duty’nin çoklu platformlarda oynanmasına devam edilmesini umut ettiklerini belirtmişti. Microsft cephesi ise verdiği yanıtta söz konusu durumun devam edeceğini söylemişti.

Yapılan karşılıklı açıklamalara rağmen oyun severlerin ve özellikle Sony cephesinin tedirgin bekleyişi sürüyor. Çünkü özellikle ABD pazarında Call of Duty en çok PlayStaiton’da oynanıyor ve yeni çıkacak bir oyunun sadece Game Pass’e özel olması PlayStaiton’ın büyük zarar etmesine neden olabilir.

3 OYUN İÇİN ANLAŞMA YAPILDI

Bloomberg’de yayınlanan bir haber PlayStaiton kullanıcılarının ve Sony yönetimin yüreğine su serpebilir… Haberde Activision ve Sony’nin dev satın alma öncesi yaptığı anlaşmalar gereği yeni çıkacak 3 Call of Duty oyunu PlayStaiton’da yer alacak.

İsmini vermeden Bloomberg’e konuşan 4 kaynak, Activision’un daha önce Sony’ye yeni Call of Duty oyunları için taahhüt verdiğini belirtti. Söz konusu anlaşmanın içinde Infinty Ward’ın geliştirdiği Modern Warfare serisinin yeni bir oyunu ve biri bu yıl çıkması beklenen 2 yeni oyun da yer alıyor. Anlaşmanın içinde ücretsiz oynanan Call Of Duty: Warzone’un bir yinelemesinin de bulunduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Dev satın alma sonrası herkes merak ediyor: Yeni Call of Duty oyunu PlayStaiton’da olacak mı? ile ilgili etiketler call of duty play staiton Activision Blizzard Microsoft
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.