Depremlerden sonra barajlarda son durum ne? Sultansuyu Barajı'nda önlemler alınıyor!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında bölgedeki barajların ne durumda olduğu merak edildi. Konuyla alakalı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Malatya Sultansuyu barajında bazı çatlaklar bulunuyor, kademeli olarak su tahliyesine başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kilis'te de yıkımlara yol açtı.

Bu depremlerde binalar büyük oranda zarar görürken birçok ilden AFAD gönüllüsü de deprem bölgelerinde yardıma koştu. 

BARAJ DUVARLARINDA ÇATLAMA VAR MI?

Televizyon kanallarında uzmanlar sık sık uyarılarda bulunurken bölgedeki barajların da akıbeti merak konusu oldu. Öyle ki meydana gelen büyük depremlerin ardından yaşanan artçı sarsıntılarla beraber, özellikle Kahramanmaraş'ta baraj duvarlarında çatlama olduğu iddia edilmişti. 

SULTANSUYU BARAJI'NDA TAHLİYE BAŞLADI

Konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan açıklama geldi. Oktay, "Tüm barajlar kontrolden geçiriliyor, sadece Malatya Sultansuyu barajında bazı çatlaklar bulunuyor, kademeli olarak su tahliyesine başlayacağız, bu sadece tedbir amaçlı." ifadelerini kullandı. 

Depremlerden sonra barajlarda son durum ne? Sultansuyu Barajı'nda önlemler alınıyor! ile ilgili etiketler deprem Baraj Malatya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.