'Depreme dayanaksız' raporuna rağmen güçlendirilmedi! Yıkılan hastanenin müteahhidi ve fenni mesul hakkında yakalama kararı

Kahramanmaraş merkezli depremle A bloğu yıkılan Hatay'daki İskenderun Devlet Hastanesi'ne 2012 yılında 'depreme dayanaksız' raporu verildiği ortaya çıktı. İskenderun Devlet Hastanesi binasının A bloğuyla ilgili yürütülen soruşturmada, binayı yapan müteahhit A.Ö. ile fenni mesulü S.T. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da İskenderun Devlet Hastanesi binasının A bloğu, yerle bir oldu. İçerisinde cerrahi yoğun bakım, koroner yoğun bakım ve dahili yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu blokta onlarca hasta ile sağlık çalışanı enkaz altında kaldı. Yaklaşık 80 kişinin öldüğü binayla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, 18 Şubat’ta hastane enkazında bilirkişiler inceleme yaparak örnekler aldı.

'DEPREME DAYANAKSIZ' RAPORU VERİLMİŞ

A Blok’a 2012 yılında verilen ‘depreme dayanıksız’ raporu da tutanaklara girdi. Bu raporun, halen hastanenin internet adresinde, "1000 yatak kapasiteli tek yerleşke içerisinde yeni hastane binası en acil ihtiyaç olarak görülmektedir. 2012 yılında hastanemiz A Blok’unda yapılan ‘Deprem Dayanıklılık Testi’ raporu olumsuz gelmiştir. A Blok fiziki olarak eski olup 4-6 yataklı koğuş tipi odalar bulunmaktadır” ifadesiyle yer aldığı görüldü.

'Depreme dayanaksız' raporuna rağmen güçlendirilmedi! Yıkılan hastanenin müteahhidi ve fenni mesul hakkında yakalama kararı

MÜTEAHHİT VE YAPI SORUMLUSUNA YAKALAMA KARARI

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, soruşturma kapsamında 4 Mart’ta Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı talimat yazısında, ‘Deprem Dayanıklılık Testinin’ temin edilmesini istedi. Denetim ve tedbir almakla yükümlü kamu görevlilerinin kimlik, adres ve iletişim bilgileri de talep edildi. Müteahhit A.Ö. ile fenni mesul S.T.’nin şüpheli olarak ifadesinin alınması kararlaştırıldı. A.Ö. ile S.T. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

(DHA)

'Depreme dayanaksız' raporuna rağmen güçlendirilmedi! Yıkılan hastanenin müteahhidi ve fenni mesul hakkında yakalama kararı ile ilgili etiketler Hatay deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.