Depremden sonra son kararı veren Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu! Memur maaşları o tarihe çekildi!

Deprem bölgelerindeki memur maaşlarının erkene çekilmesi için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni bir karar daha geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu kez tüm Türkiye’deki kamu çalışanlarına seslendi.

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, saat 13.24’te bu kez Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkez üssü olmak suretiyle 7.6 büyüklüğünde meydana geldi. Gelen iki büyük depremin yarattığı yıkım içler acısıyken; tam 10 il depremden yara aldı. Toplamda 13,5 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen deprem felaketinin ardından kamu kurum ve kuruluşları da harekete geçti. O kurumlardan biri olan Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni bir karar duyurdu.

Deprem sonrasında yaşanabilecek olan durumlara ilişkin tedbir kararları almaya başlamış olan bakanlıklar, kendi alanlarına ilişkin alınan yeni kararları peş peşe duyurmaya başladı. Son kararı alan ise, Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesindeki memurların maaşını hemen ödemek için harekete geçti. Bakanlık sonrasında ise tüm Türkiye’yi ilgilendiren yeni kararını açıkladı.

MEMUR MAAŞLARI ÖNE ÇEKİLDİ

Depremden sonra son kararı veren Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu! Memur maaşları o tarihe çekildi!

Deprem sonrasında bürokratik engelleri ortadan kaldırmak için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Memur maaşlarının bu ay erken ödeneceğini duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, depremden etkilenen 10 ildeki memur, sözleşmeli personel ve kamu işçisinin şubat ayı maaşlarının erken ödenmesine ilişkin karar aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan daha sonra tüm Türkiye’deki kamu çalışanları için bir karar verdi.

İlk olarak deprem bölgesinde erken ödeme yapılacağını duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, kararını tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletti. Memur aylıkları ile kamudaki sözleşmeli personel ve işçi ücretlerinin erkene çekildiğini duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, ödemelerin 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

DEPREMDE SON DURUM

Öte yandan arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kahramanmaraş depreminde depremdeki son durumu, çalışmaları koordine eden AFAD açıkladı. Bu sabah açıklama yapan AFAD; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Kilis ve Osmaniye’yi etkileyen depremin acı bilançosunu duyurdu.

Gerçekleştirdiği son açıklamada depremin acı bilançosuna ilişkin bilgi veren AFAD, deprem bölgelerinde vefat eden kişi sayısının 18 bin 342 olduğunu bildirdi. Yaralanan kişilere ilişkin de bilgi veren AFAD, 74 bin 242 kişinin depremden yaralı olarak kurtulduğunu belirtti.

Depremden sonra son kararı veren Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu! Memur maaşları o tarihe çekildi! ile ilgili etiketler deprem Hazine ve Maliye Bakanlığı memur maaş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.