Deprem bölgesindeki yakınlarının durumunu kontrol etmek için Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi! İşte o uygulama

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili etkisi altına alan deprem felaketinden yakınlarının etkilenip etkilenmediğini merak edenler için harekete geçen Sağlı Bakanlığı, yeni bir açıklama gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından arama ve kurtarma çalışmaları hız kazanmışken; vatandaşların önündeki olası bürokratik engelleri kaldırmak isteyen bakanlıklardan tam kapasite bir mesai gelmeye başladı. Sahada çalışan ekiplerinin yanı sıra karar alma mekanizmalarını da devreye sokan bakanlıklardan son duyuru bugün Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bilgilendirme uygulamasını duyurdu.

Deprem sonrasında tam 10 ilde zarar gören iletişim ve altyapı hatları, deprem bölgeleri ile iletişim kurmayı çok zorlaştırdı. Bu kapsamda devreye giren Sağlık Bakanlığı, yeni bir hizmet geliştirdi. Halihazırda e-Nabız üzerinden pek çok hizmet sunan Sağlık Bakanlığı, bu kez depremzedelerin durumlarına ilişkin bilgi alınabilecek olan bir eklenti ekledi. Açıklama ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan az önce geldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI, E-NABIZ’A BİLGİLENDİRME BUTONU EKLEDİ

Deprem bölgesindeki yakınlarının durumunu kontrol etmek için Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi! İşte o uygulama

Bir paylaşım gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nasıl bilgi alınabileceğini anlatan videonun üzerine yeni eklentinin özelliklerini anlatan bir not düştü. Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

“DURUMU NASIL, HANGİ SAĞLIK KURULUŞUNDA? Sağlık Bakanlığımızın e-Nabız web sitesine girip, Doğal Afet Bilgilendirme menüsünden, afetten etkilenen birinci ve ikinci derece yakınlarınızın sağlık durumu, bulundukları sağlık kuruluşu bilgilerine ulaşabilirsiniz.”

BİLGİLNDİRME BUTONUNU KULLANMAK OLDUKÇA BASİT

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın yeni butonunun nasıl kullanılacağı da merak konusu halinde geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Doğal Afet Bilgilendirme ile yakınlarınızın (Anne, baba, eş, kardeş, çocuk) sağlık durumunu sorgulayabilirsiniz” ifadeleriyle duyurduğu yeni eklentiyi kullanabilmek için ilk olarak e-Nabız’a giriş yapmak gerekiyor. Ardından menüler arasında yer alan ‘Doğal Afet Bilgilendirme’ butonuna tıklamalısınız.

Gelen bilgilendirme metnini onayladıktan sonra, ‘Afet Bilgisi Sorgula’ butonu ile bilgi almanız mümkün. Son olarak Sağlık Bakanlığı’nın; “e-Nabız kayıtları, kimlik numarası üzerinden tesislerimizin gönderdiği sağlık verisi bilgilerinden oluşmaktadır. Kurumların bilgi güncelleme durumlarına göre verilerde değişiklik olabilir” ifadelerini kullandığı açıklamasını da dikkate almanızı öneririz.

Deprem bölgesindeki yakınlarının durumunu kontrol etmek için Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi! İşte o uygulama ile ilgili etiketler e-Nabız Sağlık Bakanlığı deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.