Deprem bölgesinde refakatsiz çocuklar tarikatlara mı veriliyor? Abdulkadir Selvi, Bakan Yanık'a sordu!

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında deprem bölgesindeki refakatsiz çocukların tarikatlara verildiği iddiasını değerlendirdi. İddiaları Bakan Yanık'a sorduğunu belirten Selvi, "Bakan Yanık, 'Kesinlikle yalan. Böyle bir ihtimal dahi bizim için kabul edilemez.' dedi." ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde refakatsiz kalan çocukların tarikatlara verdiği iddiasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'a sordu. 

Bugünkü köşe yazısında görüşmenin detaylarını aktaran Selvi, Bakan Yanık'ın net konuşarak "Kesinlikle yalan. Böyle bir ihtimal dahi bizim için kabul edilemez.” dediğini belirtti. 

ÇOCUKLARIN TARİKATLARA VERİLDİĞİ YALAN

İşte Bakan Yanık'ın gündemdeki iddialara verdiği yanıt: 

-Refakatsiz çocukların cemaatlere, tarikatlara verildiği iddiası var. Bu konuda ne diyorsunuz?

Yalan. Çok net, çok net yalan. Büyük yalan. Bakın, ilk günden itibaren hangi aşamada, ne tür çalışmaları yaptığımızı düzenli olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz. Refakatsiz çocuklarımızı, depremzede çocuklarımızı, ebeveyni olmayan yahut ebeveyninin şu anda bakım ve gözetimini sağlayamayacağı çocuklarımızı doğrudan doğruya kuruluşlarımıza alıyoruz. Bakım ve gözetimini biz yapıyoruz. Hatta koruyucu ailelik talepleri biliyorsunuz çok yoğun. Yani bir hafta içerisinde 310 bin koruyucu aile başvurusu var. Bunun için bile çıktık dedik ki, kim olursa olsun gerekli incelemeyi ve değerlendirmeyi yapmadan bu çocuklarımızı veremeyiz. Ailelerini bulmadan, kimliklerini tespit etmeden çocuklarımızı koruyucu ailelere teslim edemeyiz.

BU İDDİALAR ÇOK KASITLI

Bu kadar hassasiyet gösterirken, bu kadar dikkat gösterirken cemaatlere, vakıflara, şunlara, bunlara verildiğinin söylenmesi çok kasıtlı. Çok açık söylüyorum, hiç kimse kusura bakmasın, bu kadar hassas olduğumuz bir konuda milletin sinir uçlarıyla oynamanın alemi yok. Biz bu çocukların ailelerine dönmeleri için uğraşıyoruz. Biz bu çocukların bu yaşadıkları büyük travmayı atlatmaları için uğraşıyoruz. Biz bakın 40 küsur bin kayıp verdik. Böyle bir zamanda toplumun hassasiyetleri üzerinden birtakım siyasal sonuçlar almaya çalışmak en iyi ifadeyle insafsızlıktır, vicdansızlıktır, kimse bunu yapmasın. Eee kaldı ki çocuklarla ilgili hassasiyetimizi de paylaşıyoruz. Gönüllü desteğe, her türlü katkıya Bakanlık olarak da açık olduğumuzu ifade ediyoruz ama kalkıp da hiçbir gerçek tarafı olmadan bu tür iddiaların ortaya atılması gerçekten çok yakışıksız.

Deprem bölgesinde refakatsiz çocuklar tarikatlara mı veriliyor? Abdulkadir Selvi, Bakan Yanık'a sordu! ile ilgili etiketler deprem Abdulkadir Selvi Derya Yanık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.