Denetim sonuçları korkunç! Sucuk diye sattıkları bakın ne çıktı?

Tüm gıda ürünlerine zam yapılırken aynı zamanda sahtekarlık da yapılıyormuş. İstanbul’da 39 ilçedeki denetimlerde, sucukların et yerine soya unundan üretilerek satıldığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Et fiyatları son iki ayda yüzde 50 arttı. Kasaplar Odası, bir senede kaydedilmesi gereken artışın iki ayda meydana geldiğini belirtmiş ve yetkilileri önlem almaya çağırmıştı.

Denetim sonuçları korkunç! Sucuk diye sattıkları  bakın ne çıktı?

Restoranlara da yansıyan bu durum sahte ürünleri de artırıyor. Gıda denetçileri, mart başında bir lahmacunun 40 TL altında olması durumunda hileli olabileceğini belirtmişti.

Fiyatlardaki yükselişin sürmesi üzerine denetimler de arttı. Bu kez uyarı sucuk için geldi.
İstanbul’da 39 ilçeden alınan sucuk örneklerini inceleyen uzmanlar, hayvansal hücre kullanılmadan yalnızca soya unu üretilmiş hileli sucukları tespit etti.

Habertürk’ün haberine göre, Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği (GLADER) Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, soya unu, tuz, tatlandırıcıyla üretilmiş sucuğa et tadı verildiğini belirterek ”Et yerine ot yiyoruz. Maalesef bazı sucuklarda bu tür hilelere şahit olduk” dedi. Orhan, tüketicilerin piyasaya göre ucuz fiyatlı sucuklara şüpheyle yaklaşması gerektiğini söyledi.

Denetim sonuçları korkunç! Sucuk diye sattıkları bakın ne çıktı? ile ilgili etiketler ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.