DEAŞ'ın dergisinde kimler hedef alındı?

DEAŞ'ın 8 farklı dilde yayınlanan propaganda dergisi Rumiyah'ın yeni sayısında bazı tarikat ve Cemaaat liderlerine suikast planı ortaya çıktı.

Dergide kırmızı kalemle işaretlenen isimler arasında Cübbeli Ahmet, Abdulaziz Bayındır, İhsan Eliaçık, Ali Rıza Demircan, Mustafa İslamoğlu, İhsan Şenocak gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler var.

DEAŞ'ın dergisinde kimler hedef alındı?

Bundan yaklaşık iki ay önce de Cemaatlerin toplu sohbet programları DEAŞ'ın suikast tehdidi nedeniyle iptal edilmişti.

KASIM AYINDA DA “AK PARTİ VE ERDOĞAN DESTEKÇİLERİNE SALDIRIN, POLİS VE ASKERLERİ ÖLDÜRÜN” DEMİŞTİ

DEAŞ, Türkçe ve İngilizce ve 8 dilde yayınladığı Rumiyah adlı derginin Kasım 2016 sayısında da Türkiye’deki militanlarına alçak bir çağrıda bulunmuştu.

52 sayfalık Rumiyah dergisinin Kasım 2016 sayısında DEAŞ, Türkiye’deki militanları için AK Parti üyelerine saldırma ve Türkiye’de cihat yapma çağrısında bulunmuştu.

DEAŞ, Türkiye’deki militanlarına şunları söylemişti:

“AK Partilileri öldürün. Erdoğan’ın destekçilerine, yardımcılarına ve onun partisini destekleyenlere de saldırın. Küfrün ve tağutun başkanlarına saldırın. Polis ve askerleri öldürün. Tağutun alimlerini öldürün. Hakimleri de öldürün. Kafir Türk askeri size geliyor. Onların kanı köpeğin kanı gibidir.”

SINIRDAKİ ASKERLER DE HEDEF GÖSTERİLDİ

“Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Türk askerlerine çok sert davranın”şeklinde tabirler kullanan DEAŞ, dergisinde şu ifadelere de yer verilmişti:

“Sınırda nöbet tutan Türk askerlerine karşı çok sert saldırılar yapın. Türk askerlerine karşı sınırlarda nöbet tutan tüm kardeşlerimize, mürted Türk askerine karşı sabit durun! Ve onlara karşı çok sert olun! Allah, onların gücünü sizinle defeder. Allah’ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir. İşte kâfir Türk askeri size doğru geldi. Onlardan her birinin kanı, değersizlikte ve alçaklıkta bir köpeğin kanı gibidir. Şiddetinizi ve sertliğinizi onlara gösterin!

Gazabınızın ateşini onlara ulaştırın! Dininizin ve tevhidinizin intikamını şeytanların kardeşlerinden, mürtedlerin liderlerinden ve ateistlerin dostlarından alın! Onların şirki tevhidinize, nifakı imanınıza asla galebe çalamayacaktır. Muhakkak ki Allah, takva sahipleriyle beraberdir. Bu, Allah ve Resulünün bize vaad ettiğidir.”

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.