Gece saatleri dayanılmayacak kadar sıcak olmaya başladı! Ölüm riski artıyor

İklim değişikliği nedeniyle yaz geceleri giderek daha tehlikeli bir hal almaya başladı. Artık geceler, başa çıkılamayacak kadar sıcak hale geldi.

İklim değişikliği sonucunda yaz geceleri her geçen gün daha da sıcak ve tehlikeli hale gelmeye başladı. The Lancet Planetary Health dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, 2100 yılına kadar aşırı sıcak gecelerden ölüm riskinin 2016'ya göre tam 6 kat artması bekleniyor. Ve bu küresel ısınma tahminlerinin en iyimser hali sonucunda öngörülen hesap.

Araştırmacılar, sıcak gecelerin hem daha sık hem de daha yoğun hale geldiğini belirtiyor. Gezegenin gelecekte ne kadar ısınacağını bilmiyoruz, ancak bilim insanlarının en iyi ve en kötü durum senaryoları için tahminleri var.  Gelecekteki iklim değişikliği için daha orta yol tahminine bakıldığında, yüzyılın sonuna kadar sıcak geceler yüzde 75,6 daha sık hale geliyor. Bunaltıcı bir gecenin ortalama yoğunluğu 20.4 santigrat dereceden (68.7 Fahrenhayt derece) 39.7 santigrat dereceye (103.5 derece Fahrenheit) iki katına çıkıyor.

 

Bilim insanlarından oluşan uluslararası bir işbirliği, 1981'den 2010'a kadar olan tarihi verileri kullandı ve bunu, özellikle Doğu Asya'daki 28 şehre bakarak gelecekteki ölüm riskini tahmin etmek için iklim modellerine uyguladı. Araştırmalarını küresel bir veri kümesine genişletmek için çalışmalarını sürdürmeye de devam ediyorlar.

Gece saatleri dayanılmayacak kadar sıcak olmaya başladı! Ölüm riski artıyor ile ilgili etiketler Sıcak Hava sıcaklığı sıcaklık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.