Cüneyt Çakır hakemliği bıraktı mı?

Türk futbolunun önemli isimlerinden Cüneyt Çakır, hakemliğini bıraktı. Gaziantep’te düzenlenen Türkiye-Çekya mücadelesinin ilk 5 dakikasını yöneten Cüneyt Çakır jübilesini yaptı. Özellike yönettiği Süper Lig maçlarıyla adından söz ettiren Cüneyt Çakır hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. Peki, Cüneyt Çakır kim, kimdir? Cüneyt Çakır neden hakemliği bıraktı? Cüneyt Çakır kaç yaşında? (CÜNEYT ÇAKIR FUTBOLU BIRAKTI) İşte detaylar…

Türk futbolu için önemli isimlerden biri olan Cüneyt Çakır hakemliğe veda etti. Yönettiği çok sayıda maçla özellikle Süper Lig'e damga vuran Cüneyt Çakır, kariyerinin son yıllarında UEFA organizasyonlarında da çok sayıda maç yönetti. Gaziantep'te düzenlenen Türkiye-Çekya mücadelesinin ilk 5 dakikasında düdük çalan Çakır'ın hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. Peki, Cüneyt Çakır kim, kimdir? Cüneyt Çakır neden hakemliği bıraktı? Cüneyt Çakır kaç yaşında? (CÜNEYT ÇAKIR FUTBOLU BIRAKTI) detayları sizler için derledik...

CÜNEYT ÇAKIR KİM, KİMDİR? CÜNEYT ÇAKIR NEDEN HAKEMLİĞİ BIRAKTI? CÜNEYT ÇAKIR KAÇ YAŞINDA? (CÜNEYT ÇAKIR FUTBOLU BIRAKTI)

Kariyerini noktalayan Cüneyt Çakır, 23 Kasım 1976 yılında dünyaya gelmişti. Aslen Derepazarılı olan babası eski hakem ve MHK eski asbaşkanı olan Serdar Çakır'dır. Kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final hakemliği bulunan Cüneyt Çakır, FIFA'nın atamasıyla Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte hem UEFA Avrupa Şampiyonası ilk FIFA Dünya Kupası'nda görev alan Doğan Babacan'dan sonra ikinci Türk hakemidir. Duran ve Ongun, FIFA Dünya Kupası'nda görev alan ilk yardımcı hakemler olarak kayıtlara geçti. Cüneyt Çakır, ekibiyle birlikte 6 Haziran 2015'te Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Şampiyonlar liginde final yöneten ilk Türk hakem olmuştur.

2021'de Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından 21. yüzyıl'ın en iyi ikinci hakemi seçildi. 2001-2020 arasını kapsayan ve jüri oylarıyla belirlenen en iyiler sıralamasında, Alman Felix Brych 141 puanla ilk sırada yer alırken, 140 puanla Cüneyt Çakır ikinci ve İngiliz hakem Howard Webb 137 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez düdük çalan Türk hakem olan Çakır, bu organizasyon kapsamında 6 yarı final yönetmiştir.

Cüneyt Çakır hakemliği bıraktı mı? ile ilgili etiketler Cüneyt Çakır
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.