Cumhuriyet gazetesinde Enver Aysever'in yerine kim geldi?

Atölye çalışmalarından aldığı ücretle tartışmaların odağında olan Enver Aysever'in görevine son veren Cumhuriyet gazetesinde yeni bir gelişme yaşandı. Oda TV'nin eski genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan 1 Nisan'da gazetede yazılar yazacak.

Cumhuriyet gazetesinde Enver Aysever'in yazılarına son verilmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Oda TV'nin eski genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan, Cumhuriyet gazetesinde yazarlık yapacak.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugünkü köşe yazısında Pehlivan'ın yazar kadrolarına katıldığını resmen açıkladı. Küçükkaya, "Gündem ve Cumhuriyet..." başlıklı yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Haberleriyle, kitaplarıyla kamuoyunun yakından takip ettiği değerli meslektaşımız Barış Pehlivan yazılarıyla Cumhuriyet’te... Barış Pehlivan, salı ve perşembe günleri politika sayfalarımızda “Arka Bahçe” köşesiyle Cumhuriyet okurlarıyla buluşacak. Pehlivan, “Arka Bahçe”de siyaset başta olmak üzere “ekonomi, medya, kültür-sanat” dünyasından kulisleri köşesine taşıyacak. Pehlivan, 1 Nisan’daki ilk yazısıyla okurlarımıza “merhaba” diyecek. Kısa bir süre önce “14 yıl toprağına su katttığı” OdaTV’ye veda ederken “Gazeteciliğe aynen devam” diyen Barış Pehlivan’a Cumhuriyet ailesine “Hoş geldin” diyorum. Silivri zindanında yatarken bile “gazeteciliğe aynen devam” eden Barış Pehlivan, yazılarıyla Cumhuriyet’e büyük güç katacak..."

Öte yandan Barış Pehlivan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhuriyet gazetesine geçişini açıkladı. Pehlivan, köşesinin adının "Arka Bahçe" olduğunu belirterek şunları söyledi.

"Artık her Salı ve Perşembe Cumhuriyet Gazetesi’ndeyim. Siyasetten ekonomiye, medyadan kültür-sanata birçok konuda özel kulis haberlerini kaleme alacağım. “Arka Bahçe” adlı köşemle 97 yıllık ulu çınar Cumhuriyet Ailesi’nde bir filiz olabilmek büyük onur. İlk harf Perşembe..."

ENVER AYSEVER CUMHURİYET'TEN NEDEN AYRILDI?

Cumhuriyet gazetesinde son günlerde yaşanan gelişmeler medya gündemine bomba gibi düşmüştü. Son dönemde başta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olmak üzere yaptığı atölye çalışmalarından aldığı ücretlerle gündeme gelen Enver Aysever'in Cumhuriyet'teki yazılarına son verilmişti. Konuyla ilgili gazete yönetiminden ilk resmi açıklama ise Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'dan geldi. Küçükkaya, bugünkü köşe yazısında ortaya çıkan gelişmelerin okurlarda rahatsızlık yarattığını belirterek şunları söyledi:

 

"Bir süredir ismi üzerinden tartışma yürütülen gazetemiz yazarı Enver Aysever’le yollarımızı ayırdık. Değerli okurlarımız sizlerin de bildiği gibi Cumhuriyet patronsuz bir gazete... Okurlarımız açısından rahatsızlık yaratan konular gazetemizin Yayın Kurulu’na götürülür ve karara bağlanır. Yazarımızla yollarımızın ayrılması da böyle bir süreçten geçti. Bu kararı geçen cuma günü Enver Aysever’e bildirdim. Aysever’e bugüne kadarki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz..."

 

Cumhuriyet gazetesinde Enver Aysever'in yerine kim geldi? ile ilgili etiketler Cumhuriyet Gazetesi Barış Pehlivan Yazar enver aysever aykut küçükkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.