Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gökkuşağı masasının kurulmasına müsaade etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Öncelikle pazartesi günü Adıyaman'daydık. 50 bini aşkın ebedi hayata uğurladığımız vatandaşımız var. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarıyla görüşüyoruz. Hepsinin canı yanmış vaziyette. Onların acısını biraz paylaşabiliyorsak ne mutlu bize. Cuma günü Gaziantep'te olacağız. Bir ihtimal aynı gün Kilis'te de olabiliriz. Cumartesi günü de Elazığ'da olacağız. Depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. 11 vilayetimizi dönüşümlü olarak ziyaret edeceğiz. Kabinedeki arkadaşlarım buraları ziyaret ediyor. Ziyaret etmenin dışında özellikle çalışma yürütecekler. Plan ve programı bu arada yapacağız. Şimdiye kadar nasıl çalıştılarsa aynı şekilde çalışmaya devam edecekler. 850 bin engelli konumuna düşen vatandaşımız var. Bunların içinde iki ayağını kaybetmiş ve anne ve babasını kaybetmiş vatandaşımız var. Bu rakam az bir rakam değil. Bunlar protezlerle vs. hayatlarını sürdürecek. Protezler için en kalitelisini bulun talimatımız var.

 "MUHALEFETİN YAPTIĞI BİR ŞEY YOK"

Oralarda muhalefetin büyükşehir belediyelerini göremedim. İnsanlarımızı devletine karşı tahrik eden muhalefet var.

"ASKERE HAKARET EDEN VATANA İHANET ETMİŞTİR"

Bunlar ne millidir, ne de yerlidir. Askerimize bu tür hakaret edenler ağır olacak ama vatan hainidir. Açık net söylüyorum bunlar asker düşmanıdır. Jandarma ve polis düşmanıdır. Bunların kim oldukları belli. İşte şu anda bay bay Kemal'in kimi ziyaret ettiği belli. Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret ediyor. Bundan ne elde edecek? Onlar benim askerimi kötülüyorsa demek ki doğru yoldayız. Bu silah teröristler için kullanılıyor. Nerede bir terörist varsa biz tüm gücümüzle onların tepelerine ineceğiz. Ana muhalefetin başındaki Demirtaş'ı, Apo'yu kurtarmaktan bahsediyor. Diyarbakır'da yavrularımızı öldürenler Demirtaş'ın talimatıyla hareket etmedi mi? Şimdi de Meral hanımın da içinde olduğu 7'li masa plan yapıyor. Benim milletim bu ihanet şebekesine gerekli cevabı 14 Mayıs'ya cevabı verecektir. Askerimizin deprem bölgesinde yaptıklarını inkar etmek Türk milletine hakaret etmek demektir. Askerimizin yaptığı tüm faaliyetler resmi kayıtlarda mevcuttur. Gerçekleri saptıranların amacı milli birliğimizi sarsmaktır, bunu başaramayacaklar.

Aynı şeyi AFAD ve Kızılay için de yapıyorlar. Sizin gözleriniz kör mü? İlk andan itibaren bölgedeler. AFAD çadırının önünde duruyolar burada AFAD yok diyorlar. AFAD çadır kurulum, sahra hastaneleri işlerini şu anda yürütüyor.

"BENİM MİLLETİM BU İHANET ŞEBEKELERİNE 14 MAYIS'TA YOL VERMEYECEKTİR"

Askerimize bu tür hakarette bulunanlar vatan hainidir. Bunların bir defa vatanını, milletini sevmek gibi bir derdi yok. Bunlar vatan hainidir, asker düşmanıdır. Bunların kimler oldukları belli. Bay Bay Kemal kimi ziyaret ediyor? Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret ediyor. Acaba buradan ne elde edecek? Kandil'in ne tür açıklamalar yaptığı ortada. Onlar benim askerimi, iktidarı kötülüyorsa demek ki doğru yoldayız. Nerede bir terörist varsa biz onların tepesine ineceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat, Demirtaş'ı, Öcalan'ı kurtarmaktan bahsediyor. Demirtaş'ın talimatıyla sokakları dökülüp askerimizi öldürmediler mi? 7'li masa Demirtaş'ı, Öcalan'ı içeriden nasıl çıkaracaklarının hesaplarını yapıyor. Benim milletim bu ihanet şebekelerine 14 Mayıs'ta yol vermeyecektir. Gereken hesabı 14 Mayıs'ta bunlardan soracaktır. Askerimizin yaptığı tüm faaliyetler askeri yazışmalarda ceridelerde mevcuttur. Aynı şeyi Kızılay ve AFAD için de yapıyorlar. Gözleriniz kör mü sizin? O çadırın kapısında AFAD'ın tabelası var. 'AFAD burada yok' diyor.

CHP-HDP ARASINDAKİ PAZARLIK

Bu ziyarette kapı arkasında neler yapıldığını bilemiyorum. Ama özellikle bu yerel yönetimlere özerklik şartından tut da içeridekilerin çıkarılması gibi konular. HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya Kandil'e verilmiş demektir. Masanın 7. ortağı ana muhalefetin ziyareti ile ortaya çıkmış oldu. Partisinde ziyaret değil, korktu, parlamentodaki grup odasında ziyaret ettik. Kendi ifadeleriyle 'kumar masası'ndakilerin sadece HDP'ye değil her birinin diğerine bakışı da arızalı. Meral Hanım, niye geri vitese taktın da masaya geri oturdun? Masadakiler birbirine yan gözle bakıyor. Dağılma başladı. Bir milletvekilinin niçin ayrıldığını bizzat kendisi açıkladı. 'Bunlarla biz bir arada olamayız' dedi. 7'li masa şimdiden yorgunduri biriktir. Masada kendi başarıyla, yeteneğiyle bir yere gelen var mı? Kimi kasatle iş başına geldi. Kiminin elinde biz tuttuk bakan yaptık, başbakan yaptık. Kimi her gittiği partiyi karıştırıp kaostan beslendi. Masanın gizli ortaklarından da nasıl partinin başına geldiğini tüm vatandaşlarım biliyor. Milletim onlara nasılsa bu güzel ülkemin idaresini vermeyeceği için istedikleri kadar dövüşsünler ama şu tabloya bakıp da ülke siyaseti adına üzülmemek elde değil.

"BU MASANIN BAŞINI İLK ANDAN İTİBAREN CHP VE HDP ÇEKİYOR"

Bakın HDP Eş Genel Başkanı, Bay Bay Kemal ile görüşmesinden sonra gelecek dönem yapılacakları istişare ettik diyor. İYİ Parti Genel Başkanı da çıkıp HDP de HDP'nin talepleri de masaya gelemez diyor. Bakıyorsun bir gün önce bunu söylüyor bir gün sonra çok farklı. Partinin eski sözcüsü bile Hanımefendiye inanmıyor, partisinde istifa ediyor. Bu masanın başını ilk andan itibaren CHP ve HDP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı. Saadet Partisi'ne CHP ile HDP/PKK'nın İslam düşmanlığını gizleme rolü verilmiş. Onlar da bu rolü hevesle yerine getiriyorlar. Firari FETÖ'cüler ülkeye geri dönmenin hesabını yapıyorlar. Kamudan temizlediğimiz FETÖ'cüler devlet kadrolarını işgal etmek için gün sayıyor. Millet bunların hepsini görüyor. Millet bunlara en güzel dersi 14 Mayıs'ta verecektir.

6284 SAYILI KANUN İLE İLGİLİ İDDİALAR

Bu bir kumar. Bu oyuna gelmemek gerek. Aile kurumunun korunması bizim önceliğimiz. Özgürlük adı altında LGBT gibi sapkın hayat tarzlarının toplumumuza empoze edilmesine rıza gösteremeyiz. İnsanlığın ortak değerlerine zıt sapkın akımlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Toplumun temeli olan aileyi korumak hepimizin görevidir. Bu gökkuşağı masası için milletimizin değerleri hiçbir anlam ifade etmiyor. Terör örgütü gibi sapkın akımların da önünü açma niyetindeler. Milletim, ne bu sapkınlara ne de bu akımlara göz yumanlara ne de aile yapımızı parçalamaya çalışanlara fırsat vermeyecektir. LGBT adıyla ya da başka isimlerle bu gökkuşağı masası kurulmasına izin vermeyeceğiz. Son 21 yılda kadına dair çok önemli kazanımlar AK Parti sayesinde hayata geçti. Kamuda kadın istihdamı yüzde 40'a ulaştı.

"GENÇLİĞİMİZE TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZU EMANET EDİYORUZ"

Gençlere ben her zaman güvendim. Göreve geldiğimizde yaş sınırı 30'du. Biz bunu ilk etapta 25'e daha sonra 18'e indirdik. 18'i seçme ve seçilme yaşı yaptık. Bugün gençliğimize Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu emanet ediyoruz. Seçilme yaşları ile ilgili tek sorum var: CHP ne yaptı? Hiç.

850 ampute kardeşlerimiz, kimisi anne baba, kimisi evlatları... Kollarını bacaklarını kaybettiler. Bu uzuvların teminleri, tüm ortopedik müdahaleler yapılıyor. Birisinin annesi, birisinin hem annesi hem babası vefat etti. Biliyoruz ki ölüm hepimiz için haktır.

"BİZ ONLARIN DÜŞTÜĞÜ DURUMA DÜŞMEYECEĞİZ"

Akkuyu Enerji Santrali bizim içim olmazsa olmaz yatırımlar. Burada bizim 4 tane nükleer enerji santralimiz var. 27 Nisan'da bunlardan birinin açılışını yapacağız. Ardından da diğer üçünün de açılışını yapacağız. Biz bunlarla enerji depolayacağız. Bu bize yetmez, 3 tane daha planlıyoruz. Bu 3 taneyi de önümüzdeki 5 senede halletmemiz gerekiyor. Bunu yapmaya mecburuz. Avrupa için kömür önemliydi onları kullanmaya başladılar. Biz onların düştüğü duruma düşmeyeceğiz. 27 Nisan'da Putin de gelebilir, Akkuyu için ilk adımı atacağız.

"AK PARTİ BEN PARTİSİ DEĞİL BİZ PARTİSİDİR"

Aday listemize son şekli vermek için çalışıyoruz. Bakan arkdaşlarımız da kabine de sahip oldukları bilgi ve birikimi milletvekili olarak Meclis çatısı altında değerlendirecekler. Her bir bakan arkadaşımız en iyi hizmet edeceği yerden aday olacaktır. AK Parti ben partisi değil biz partisidir. Önümüzdeki hafta içinde bu listeleri netleştireceğiz.

"SEÇİM ÇALIŞMASINI YÜZ YÜZE YÜRÜTECEĞİZ"

20 yıldır 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılının ülkemizin taşıdı önemi biliyoruz. Deprem felaketi nedeniyle seçim kampanyasında değişikliğe gittik. 11 ilde vatandaşlarımız yas tutuyor. Böyle bir iklimde kimse 'vur patlasın çal oynasın' şeklinde bir kampanya yapamaz. Biz de depremzedelerin acısına saygılı bir şekilde seçim çalışmalarını yürütme kararı aldık. Hem şahsımız hem teşkilatımız seçim çalışmasını yüz yüze yürütecektir.

"BİZ ÜLKEMİZİ SAVAŞA SOKMAYACAĞIZ"

Savaş bu topraklara gelmesin diye mücadele verdik. Biz ülkemizi savaşa sokmayacağız. Biz aile kurumu güçlü tutacağız. Ağırlıklı Suriye'den olmak üzere daha hassas davranacağız. Göçmenleri de birilerine yedirmeyeceğiz. Kendi logosuyla seçime girme arzusu olan partilerimiz var. Bu partilerimiz buradan ne alırlarsa geleceğe de bununla yürüme durumu olacak. Temennimiz odur ki sistemin geliştirilmesi gereken tarafları var.

YENİ DÖNEMİN SLOGANI BELLİ OLDU: DOĞRU ADIMLARLA YOLA DEVAM'

Önümüzdeki bu Türkiye Yüzyılı dönemi içinde neler var bunları göstereceğiz. 2007 yılında kullandığımız sloganımız vardı 'Durmak yok yola devam'. Şimdi bu sloganı 'Doğru adımlarla yola devam' olarak güncelliyor ve Türkiye Yüzyılına doğru yürüyüşümüzü hızlandırıyoruz.

SEÇİM DÖNEMİNDE DEZENFORMASYON

Seçim döneminde içerinde ve dışarıdan algı operasyonlarına biz alışkınız. Onlar masa başında hazırlaıdkları anket tablolar ile oyalansınlar. Milletim kimi sandığa gömeceğini çok iyi biliyor. İletişim Başkanlığımız, yalanları çürütüp doğrularını anlatıyor. Seçim döneminde dezenformasyonla mücadele daha da bir önem arz ediyor.

TOGG'UN İLK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Kılıçdaroğlu'nun yalandan başka ürettiği bir şey yok. Kurada çıkanlar hangi algıyla sıraya girip buna katıldılar. Biz bu hayali gerçekleştirmek için çok uğraştık. Hamdolsun neticelendirdik. Tasarım ve fabrikadan sonra satış aşamasına geldi. Kurada ismi çıkanlar için hayırlı olsun diliyorum.

DÜNYADAKİ BANKACILIK KRİZİ

Yüksek faiz teörisinin bedelini ağır şekilde ödüyorlar. ABD'de 3 banka iflas etti. Küresel büyümenin yüzde 2,2'ye gerileceği öngörülüyor. Bankacılık sektörümüz uluslarası kriterlere uyumu ve yüksek standardı ile dünyaya örnek konumdadır.

"KARAMOLLAOĞLU YAZIKLAR OLSUN SANA"

Ayasofya'nın açılması noktasında çıkmış Meral Hanım 'açamazsınız' diyor. Meral Hanım, açtık mı? Açtık. Bir tanesi de çıkmış 1 metrekarelik bez parçası diyor. Bay Bay Kemal 'ben ona çul derim' diyor. Temel Karamollaoğlu yazıklar olsun sana. Ayasofya'nın bir bölümünü müze olarak kullanırız diyor. Ben Erbakan Hocamızın partiyi kurduğu andan itibaren gençlik kollarından itibaren başkanlık yapmış birisiyim. Sen ise daha sonradan katıldın. Bu Bay Bay Kemal'ler sana 'Madımak katilleri' diyordu."

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gökkuşağı masasının kurulmasına müsaade etmeyeceğiz" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.