Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ankara-Sivas YHT hızlı treni 1 ay boyunca bedava olacak! İller arası mesafe kaç dakika azalacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde olarak duyurdu. Hızlı tren ilk aya özel ücretsiz kullanım fırsatı sunuldu. Ankara-Sivas hızlı tren hattının özelliği neydi? Aradaki mesafe kaç dakika azalacak? İşte detaylar…

Ankara ve Sivas arasındaki mesafeyi iki saate indirecek olan yüksek hızlı tren hattı açılış töreni gerçekleştirilerek halka sunuldu. Tren açılışında rahatsızlığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yer alamadı. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açılış alanındaydı. Açılışta parti başkan vekilleri ile Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'da yer alıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ı hedef alan hızlı tren hattı için Twitter hesabı üzerinden “Milletimize hayırlı olsun” diyerek müjdeli haberi de paylaştı. Erdoğan resmi internet hesabı üzerinden şu sözlere yer verdi:

“Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hızlı tren hattımız Mayıs ayı sonuna kadar ücretsizdir. Milletimize hayırlı olsun!”

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTI MESAFELERİ NE KADAR KISALTIYOR?

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ankara-Sivas YHT hızlı treni 1 ay boyunca bedava olacak! İller arası mesafe kaç dakika azalacak?

Hızlı tren hattı 8 farklı istasyondan oluşuyor. Hatboyu 405 kilometre uzun mesafe uzunluğunda Ankara ve Sivas arasındaki 603 kilometrelik mesafe hızlı tren hattı sayesinde 405 kilometreye kadar düşecek. Bu demek oluyor ki Ankara ile Sivas arasındaki 12 saatlik yolculuk iki saatte aşılacak. Ankara ile Yozgat arasındaki mesafe ise 1 saate düşecek.

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTINDA KAÇ DURAK VAR?

Ankara ve Sivas hattı üzerinde Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgunİ Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas istasyonları bulunuyor. Tüm hat boyunca 49 farklı tünel ve 49 viyadük yer alıyor. Projedeki en uzun tünel ise Akdağmadeni bölgesindeki 5125 metrelik alandır.

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTI ÖZELLİĞİ NEDİR?

İller arası mesafeleri birkaç saate indirecek hızlı tren projesi Türkiye'nin ilk yerli ray sisteminin kullanıldığı bir projedir. Bu alan için 138 kilometre beton yol kullanıldı. Türkiye'deki en yüksek demiryolu Viyadüğü ise Elmadağ alanında 89 metre yüksekliğe kuruldu.

Ankara-Sivas YHT hattı 4 farklı ile doğrudan etkiliyor olsa da dolaylı yoldan İstanbul, Konya, Eskişehir, Erzincan ve Tokat gibi illeri de etkileyecek. Seyahat süresini daha pratik ve kolay hale getirecek olan bu hat üzerinden 1,4 milyon kişinin hizmetten faydalanabileceği de eklendi.

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ankara-Sivas YHT hızlı treni 1 ay boyunca bedava olacak! İller arası mesafe kaç dakika azalacak? ile ilgili etiketler YHT Ankara Sivas Tren
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.