Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz ziyaretin ardında ne var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün öğle saatlerinde Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etti. Bugünkü köşesinden söz konusu ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ''Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu.'' ifadelerini kullandı. Siyasi kulisler ise Asiltürk'ün, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile 'Millet İttifakı yakınlığı' nedeniyle anlaşmazlık yaşadığını iddia etti. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün öğle saatlerinde Saadet Partisi'nin önemli isimlerimden Oğuzhan Asiltürk'ü Ankara'daki evinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyarete ilişkin çarpıcı iddialar gündeme düştü.

GÖRÜŞME YAKLAŞIK BİR SAAT SÜRDÜ

İletişim Başkanlığı tarafından dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi programı açıklanmamıştı. Sürpriz şekilde gerçekleşen ziyarete ilişkin, ''Cumhurbaşkanımız, bugün Asiltürk'ü evinde ziyaret edecektir'' açıklaması yapıldı.

Asiltürk'ün Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Bahçelievler mahallesindeki evde gerçekleşen görüşme, bir saat kadar sürdü. Görüşmenin ardından 86 yaşındaki Asiltürk, Cumhurbaşkanı'na makam aracına kadar eşlik etti. Erdoğan kendisini balkonlardan selamlayan vatandaşlara da el sallayarak karşılık verdi.

KRİTİK GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Milliyet'te yer alan habere göre; Milli Görüş Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Asiltürk, Saadet Partisi'nin Millet İttifakı ile yakınlaşmasından oldukça rahatsız. Bu nedenle Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile sorun yaşadığı iddia edilen Asiltürk'ün Erdoğan'la temaslarını sıklaştırdığı belirtildi.

KARAMOLLAOĞLU İLE TERS DÜŞTÜ

Siyaset kulislerine yansıyan iddialara göre; Asiltürk ile Karamollaoğlu arasında siyaseten uzunca bir vakittir fikir ayrılıkları bulunuyor.

İddialara göre; Asiltürk, Cumhur İttifakı'na yakın görüşün benimsenmesini, Karamollaoğlu ise Millet İttifakı'yla hareket edilmesini istiyor. Tam da bu nedenle ikilinin ters düştüğü ifade ediliyor. Cumhurbaşkanının sürpriz ziyaretinin içindeki yansımaları da oldukça merak konusu oldu.

HÜRRİYET YAZARI SELVİ: HİÇBİR ŞEY OLMASA BİLE BİR ŞEYLER OLDU

Söz konusu gelişme Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin de gündemine geldi. Bugünkü köşe yazısında sürpriz ziyareti değerlendiren Selvi, görüşmenin Milli Görüş ve AK Parti tabanında heyecana yol açtığını iddia etti. Selvi, bunu görüşme sonrasında vatandaşların yoğun ilgisine bağladı.

Cumhurbaşkanı'nın bu ziyaret ile Milli Görüş'ün teveccühünü kazandığın belirten Selvi, ''Bunun bir siyasi sonucu olur mu, orasını ben de merak ediyorum ama hani ünlü bir söz vardı ya: Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu.'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN ASİLTÜRK'E KUR'AN-I KERİM HEDİYESİ

Öte yandan Erdoğan'ın ziyaretinde hattatların piri olarak nitelendirilen Şeyh Hamdullah'ın yaklaşık 500 sene önce yazdığı ve ülkemizin en değerli el yazmalarından olan Kur'an-ı Kerimlerden birini hediye ettiği ortaya çıktı. 

ERBAKAN'DAN SONRA EN ÖNEMLİ İSİM

Milli Görüş'ün ak saçlılarından olan Asiltürk, Necmettin Erbakan'dan sonra partinin en önemli ismi olarak biliniyor. Merhum Erbakan'a karşı itiraz edebilen, onun üzerinde etkili olabilen biri olarak da nitelendirilen Asiltürk, vefatının ardından Milli Görüş'ün manevi liderliğini üstlenmişti.

Selvi de Asiltürk’le Karamollaoğlu arasında muhalefet tarzından dolayı görüş farklılığı yaşanıyormuş.

Asiltürk, Temel Karamollaoğlu’nun üslubunu fazla sert buluyormuş. Bir de CHP’ye fazla angaje görebilir.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz ziyaretin ardında ne var? ile ilgili etiketler Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli görüş Abdulkadir Selvi Hürriyet Milliyet Temel Karamollaoğlu Oğuzhan Asiltürk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.