Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TİP'li vekillerin provokasyonuna tepki: Bunların parlamentodan atılması gerekir!

AK Parti Kızılcahamam kampı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP'li milletvekilleri Ahmet Şık ve Sare Kadıgil'in Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki provokasyonunu eleştirdi. Erdoğan, "Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz, parlamentodan silinip atılmalarının adımlarının atılması lazım." dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde skandal bir olay yaşanmıştı. 

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TİP'li milletvekilleri Ahmet Şık ve Sare Kadıgil, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle köprüye pankart asmaya çalıştı.

TİP'li isimler, olaya müdahale etmeye çalışan polis ekiplerine saldırdı. 

"BUNLARIN PARLAMENTODAN SİLİNİP ATILMASI GEREKİR"

AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz, parlamentodan silinip atılmalarının adımlarının atılması lazım." dedi. 

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ilgili bölümü:

Geçen gün 3 milletvekili köprüye pankart asmaya çalıştı. Polisimize vurmaya kalkanlar olmuştur. Bunlar malum partinin uzantılarıdır. Bu milletin polisine el kaldırandan vekil olmaz. Bunların parlemontada yeri de olmaz. Bunların parlamentodan bir an önce silinip atılması da gerekir. Bunun adı demokrasi olmaz. Sen orada polise vuracak, yere indireceksin. Neymiş, pankart asacaksın, astırmamaya çalışan, görevini yapan polise vuran, bundan milletvekili olmaz.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TİP'li vekillerin provokasyonuna tepki: Bunların parlamentodan atılması gerekir! ile ilgili etiketler Erdoğan milletvekili tıp
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.