Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekmek, buğday ve gıda fiyatlarını etkileyecek hamle! Putin ve Zelenski ile görüşecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl koridoru konusunda "Önümüzdeki hafta içinde gerek Sayın Putin'le gerek Zelenski ile görüşerek ne gibi adımlar atarız bunları konuşacağız." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da "Gençlik Buluşması" etkinliğinde kritik açıklamalarda bulundu.

''ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PUTIN VE ZELENKIY İLE GÖRÜŞECEĞİZ''

Erdoğan'ın en kritik açıklamalarından biri Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olandı. Erdoğan savaş nedeniyle yaşanan buğday krizi hakkında bilgi verdi. Erdoğan tahıl koridoruyla ilgili, "Önümüzdeki hafta içinde gerek Sayın Putin'le gerek Zelenskiy ile görüşerek ne gibi adımlar atarız bunları konuşacağız." ifadelerini kullandı.

SAVAŞ NEDENİYLE BUĞDAY, EKMEK VE GIDA FİYATLARI YÜKSELDİ

Dünya genelinde savaş nedeniyle buğday, ekmek ve gıda fiyatları yükselişe geçmişti. İstanbul, Türkiye'nin en pahalı ekmeğinin satıldığı ken olmuştu. Semttem semte ekmek fiyatlarının değiştiği İstanbul'da bir ekmek 4 ile 7 lira arasında. İBB'ye bağlı Halk Ekmek ise bir ekmeği 2 liraya satıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday krizi ile ilgili şunları söyledi:

Ekonomik istatistik eğrileri iner çıkar vs. Ama şu gerçeği görmemiz lazım. Tüm dünya, başta ABD olmak üzere; ekonomik çıkmazın içinde değil mi? Diğer tarafta Ukrayna-Rusya arasında bir savaş var. Tarım ürünlerinde bunların ciddi bir oranda bu ülkelerden geldiğini biliyoruz. Bu sıkıntılarda bizim sıkıntımız yok. Stoklarımızda 5 milyon ton buğdayımız var. Bunlara rağmen daha da artıralım diyoruz. Bununla ilgili bakan arkadaşlarımız Rusya'daki muhataplarıyla görüşmeler yaptılar. Oradaki yolu açma niyetindeyiz. Sadece kendimize değil 3. ülkelere de mal gönderme gibi bir çalışmanın içerisinde olacağız. Görüşmeler devam ediyor. Dün akşam da ilgili bazı kişilerle görüşmeler yaptık. Önümüzdeki hafta içinde Zelenski ve Putin'le görüşmeleri yapmak suretiyle ne gibi adımlar atabiliriz, konuşacağız. Çıkmış eski büyükelçi müsvettesi terbiyesiz, adalarla ilgili Yunanistan'ın hakkı diyor. Düşünebiliyor musunuz bu adamlar bu ülkede büyükelçilik yaptı. Biz yerli, milli asli duruşumuzla yolumuza devam edeceğiz. Tüm bu sıkıntıları da söke söke aşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekmek, buğday ve gıda fiyatlarını etkileyecek hamle! Putin ve Zelenski ile görüşecek ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl koridoru gıda fiyatları Putin ve Zelenski buğday stoğu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.