Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Kemal Amca" diye seslendi: Gençlerin ne dediğini duydun mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale ziyareti sırasında gerçekleştirdiği gençlerle buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Kemal Amca" diye seslendi. Erdoğan, gençlerin "Tezkere" sorusuna, "Kemal Amca, gençlerin ne dediğini duydun mu? Bak, gençlik ne düşünüyor. Ama Bay Kemal, 'Cumhuriyet'e ihanettir' diyor." cevabını verdi. Salonda bir anda alkış koptu.

Geçtiğimiz hafta Antalya'da gençlerle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine "Kemal Amca" olarak hitap edilmesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Çanakkale ziyaretinde, Yahya Çavuş Belgeseli'ni gençlerle bir araya geldi. Burada gençlerden gelen, "Tezkere" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kemal Amca, gençlerin ne dediğini duydun mu? Bak, gençlik ne düşünüyor. Ama Bay Kemal, 'Cumhuriyet'e ihanettir' diyor." cevabını verince salonda alkış koptu.

Programda bir genç, "Yakın dönemde CHP, Türkiye'nin dört bir yanına 'Sınır Namustur' pankartları asmıştı ve bunun propagandasını yapmıştı. Ancak tezkereye 'hayır' oyu kullandılar. 'Evet oyu kullananları, Cumhuriyet'e ihanet ve hainlikle' itham ettiler. İttifak ortakları da 'evet' oyu kullandı. CHP, ittifak ortağı olan İYİ Parti'yi hainlikle, Cumhuriyet'e ihanetle mi itham etmekte, yoksa İYİ Parti bir seçim stratejisi olarak samimiyetsiz bir evet tezkeresi içine mi girdi?" sorusunu sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun üzerine, "Gençlik ne düşünüyor? Bay Kemal diyor ki 'Gençler bizimle beraber, amcanız size ne derse amcanızın dediğini yapın' diyor." yanıtını verdi.

Başka bir gencin "Gençler seninle Cumhurbaşkanı'm" demesi üzerine Erdoğan, "Kemal Amca, gençlerin ne dediğini duydun mu? Bak, gençlik ne düşünüyor. Ama Bay Kemal, 'Cumhuriyet'e ihanettir' diyor. Bu ne safdilliktir. Ve kendi ittifakları içinde de birbirlerine giriyorlar. Çok açık, net, birisi 'evet', birisi 'hayır' diyor. Birisi de çıkıyor, geçmişten kalan tekerlemesini yapıyor. Kim o? Terörist başı. 'Hayırda hayır vardır' diyor. Bunlar birbirlerine girmişler." dedi.

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİ

Çanakkale'deki programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle birlikte Çanakkale türküsünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Kemal Amca" diye seslendi: Gençlerin ne dediğini duydun mu? ile ilgili etiketler Çanakkale Kemal Kılıçdaroğlu tezkere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kemal Amca

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.