Christmas ne zaman? 2021 Noel Bayramı tatili kaç gün?

2021 Noel Bayramı için geri sayım başladı. Yurt genelinde bazı vatandaşlar tarafından merak edilen Christmas tatili kaç gün sorusu ilgi görmektedir. Peki, Noel ile yılbaşı arasındaki fark nedir?

Doğu kiliseleri ile Batı kiliseleri arasında büyük bir fark bulunan Noel Bayramı değişik tarihleride kutlanmaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde Hristiyanlar tarafından kutlanan Noel Bayramı, yılbaşından oldukça farklıdır.

Yılbaşı kutlamaları, Miladi takvim başlangıcı olduğundan Noel kutlamaları ile tarihler yakın olduğundan sıkça karıştırılmaktadır.

NOEL BAYRAMI NE ZAMAN?

Noel Bayramı, her yıl 25 Aralık tarihinde kutlanmaktadır. Kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arefesiyle başlamakla beraber bazı ülkelerde de 26 Aralık akşamına kadar devam etmektedir. Noel, Hristiyanlar tarafından "kurtarıcı Mesih" olarak kabul edilen Hz.İsa'nın doğum gününün geleneksel olarak kutlandığı bir bayramdır.

Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodokslarsa, Noel'i Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ta kutlamaktadır. Noel bayramının temelinde antik çağlarından beri kutlanan pagan ve Roma kış festivalleri olan Yule ve Saturnalia bayramları vardır.

NOEL TATİLİ KAÇ GÜN?

Noel tatili çoğu ülkede 25 Aralık tarihinde kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arefesiyle başlamakla beraber bazı ülkelerde de 26 Aralık akşamına kadar devam etmektedirler.

 

Christmas ne zaman? 2021 Noel Bayramı tatili kaç gün? ile ilgili etiketler Christmas noel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.