CHP'li vekil Yıldırım Kaya AGD'den özür diledi: Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir!

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, meclis kürsüsünde Anadolu Gençlik Derneği'nden özür diledi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın daveti ile özür dileyen Kaya, "AGD'nin diğer derneklerle aynı özellikte olmadığının altını çiziyorum. Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir" dedi.

2023 Yılı Bütçesi ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları başkanı Abdulkadir Karaduman, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'yı Anadolu Gençlik Derneği'nden özür dilemesi için meclis kürsüsüne davet etti.

Karaduman CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'yı şu sözlerle kürsüye davet etti:

"Son olarak değerli milletvekilleri, dün akşam bu kürsüden yapılan bir konuşmanın bir kısmını büyük bir esefle takip ettiğimi de ifade etmek isterim. Dün akşam Ankara Milletvekilimiz Sayın Yıldırım Kaya'nın sözlerinin bir kısmını hakikaten büyük bir üzüntüyle ve büyük bir hayretle takip ettim. İnancımıza, ahlakımıza, insaf ve vicdana sığmayan menfur bir saldırı üzerinden toptancı bir yaklaşımla bütün cemaatleri dernek ve vakıfları itham etmeye kalkışmak, ne adalete, ne izana, ne de vicdanla açıklanabilir. Hele ki ülkemizde milyonlarca gencin milli ve manevi değerlerle yetişmesine öncülük etmiş olan Anadolu Gençlik Derneğimizi itham etmeye çalışmak da kimsenin hakkı ve kimsenin haddi değildir. Ben bu vesileyle Sayın Kaya'yı da bu yanlıştan dönmeye ve bu kürsüde milletin kürsüsünden özür dilemeye davet ediyorum. Genel kurulu saygıyla selamlıyorum."

"SÖZÜM ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ'NE DEĞİLDİR"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın davetinden sonra kürsüye çıkan CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, "Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir." diyerek özür diledi.

İşte Kaya'nın açıklamaları:

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri. Özdemir yerine Hatip'in ismimi vererek sanırım konuşmayı ya ben iyi anlatamadım ya da kendileri dinlememiş. Ben hiçbir inancı hiçbir kimliği hiçbir düşünceyi asla aşağılamadım, aşağılamam. Ama burada çok açık ve net bir şekilde. Milli Eğitim Bakanlığı'yla protokol yapan dernek ve vakıfların tamamına dönük eleştirel değil, bakana döndüm dedim ki bu protokolleri iptal et. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığının bir milyon iki yüz elli bin öğretmeni var. On binlerce çalışanı var. Milli Eğitim Bakanlığı kendi işini kendisi rahatlıkla yapabilir. Vakıfların, derneklerin siyasal düşüncesi beni ilgilendirmiyor. Ama beni ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin hiçbir derneğe, hiçbir vakfa peşkeş çekilmemesi gerekir. Buradan çok açık ve net şunu da söyleyeyim özellikle özellikle Anadolu Gençlik Derneği'nin diğer derneklerle aynı özellikte olmadığının altını çiziyorum. Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir. Sözüm Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzaladığı protokolleredir. İçerik de konuşmadım. Hiç kimse, hiç kimse ama Müslümanların ibadetini ve inancını siyasetin malzemesi yapamaz."

 NE OLMUŞTU?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmasında vakıf ve dernekleri hedef almıştı. TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, AGD, MGV ve diğer pek çok vakfın isminin bulunduğu kağıdı gösteren Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığı çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlarla, bu vakıflarla protokoller imzalıyor" demişti.

CHP'li vekil Yıldırım Kaya AGD'den özür diledi: Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir!

CHP'li vekil Yıldırım Kaya AGD'den özür diledi: Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir! ile ilgili etiketler TBMM Meclis CHP
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.