CHP'li Tanrıkulu, 'CIA'nın haber toplama elemanı' mı?

Aydınlık Gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun neden ABD ve İngiliz büyükelçileri ile görüştüğünü değerlendirirken, CHP'li Sezgin Tanrıkulu için gündem yaratacak ifadeler kulandı. Yorumunda Adana Konsolosluğu vurgusu yapan Yakınca, "CHP’de siyaset yapan TR 705 kod adlı haber alma elemanı Sezgin Tanrıkulu Adana Konsolosluğu üzerinden Amerika’ya hizmet ediyor." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ABD ve İngiltere'nin büyükelçileri ile görüşmesi gündemdeki yerini korurken, bu temaslar küresel güçlerin Türkiye üzerindeki hesaplarını Cumhuriyet Halk Partisi aracılığı ile yürüttüğüne dair yorumları arttırdı.

Aydınlık Gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, İBB Başkanı İmamoğlu özelinden başlayarak konuyu değerlendirirken, CHP'li Sezgin Tanrıkulu için gündem yaratacak ifadeler kulandı.

"ABD NEDEN BELEDİYELERE BU KADAR İLGİ DUYUYOR?"

Aydınlık Gazetesi yazarı Yakınca, "Anlaşıldığı kadarıyla ABD Büyükelçisi’nin CHP Belediye Başkanlarını gezmek gibi bir ajandası var. Diplomatik teamül açısından bakıldığında çok hoş bir görüntü değil. ABD mahalli idare, mahalli yönetim, belediyecilik hizmetleriyle ilgili çok özel bilgilere ve keşiflere sahip de biz mi bilmiyoruz acaba? Neden belediyelere bu kadar ilgi duyuyor? Bu bir soru işareti." dedi.

Biden'ın ajandasına değinen Gaffar Yakınca, "Saf olsak sadece bu sorularla yetiniriz. Fakat ‘Biden Planı’ dediğimiz ve ABD Başkanının daha seçimden önce ilan ettiği, seçim sonrasında da tasdik ettiği, ‘Dostlarımız ile beraber Türkiye’yi düzelteceğiz. Yola getireceğiz. Erdoğan’ı indireceğiz’ diye ifade ettiği bir siyasi ajanda var. Bu siyasi ajandanın dostlarımız kısmı terör örgütlerinden başlayın, meclisteki yasal partilere hatta ana muhalefet partisine uzanan geniş bir yelpaze..." diye konuştu.

"BÜYÜKELÇİ BU İŞİN ASKERLİĞİNİ YAPIYOR"

Yakınca sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD, Türkiye’nin yönetimini değiştirmek yönünde bir irade kullanıyor. Bu hem uluslararası hukuk açısından yanlış hem teamülü açısından yanlış hem de bağımsız bir ülkenin iç işlerine müdahale hamlesi olduğu için ahlak dışı bir hareket. Sayın Büyükelçi bu işin askerliğini yapıyor. Başka bir ülkenin büyükelçisi bunu yapmıyor. Türkiye’de Amerika gibi büyük ülkelerin büyükelçileri de var. Örneğin Rusya var. Niye belediyeleri dolaşmıyorlar? Amerika yıllardır uyguladığı yayılmacı siyasetinde ısrar ediyor. Türkiye’yi de hala dışarıdan ayar çekilebilecek bir ülke olarak görüyor.

"TR 705 KOD ADLI HABER ALMA ELEMANI SEZGİN TANRIKULU"

Adana vilayeti ABD açısından önemli. Çünkü CHP’de siyaset yapan TR 705 kod adlı haber alma elemanı Sezgin Tanrıkulu Adana Konsolosluğu üzerinden Amerika’ya hizmet ediyor.

"AMERİKA, ADANA'DA YENİ İSRAİL KURMA PEŞİNDE"

Adana, ABD açısından Ortadoğu siyasetinin ve özellikle de Türkiye’deki Kürtlere yönelik siyasetinin uygulama merkezi gibi bir yer. Bu da bizim kafamızdaki soru işaretini büyütüyor. Amerika yeni bir İsrail kurma projesinin içinde. Bu hayalin uygulamasına dair işlerin yoğunlaştığı yer Adana’ydı. İncirlik üssü de orada. Bundan dolayı Adana’ya yapılan ziyaretlerin başka içerikleri de olabilir. Ama her ne olursa olsun bunlar Belediye Başkanı’nı ilgilendiren konular değil.

"MİDE BULANDIRICI VE ÇOK ÇİRKİN!"

Şehirlere hizmet etmek için seçilmiş Belediye Başkanları bu tip nezaket ziyaretlerini reddetmeli. Reddedenler de var. Bolu Belediye Başkanı kabul etmem dedi. Zaten bir yıl önceki ABD konsolosunun veda ziyaretini de reddetti. Nerden bakarsanız bakın, Türkiye açısından mide bulandırıcı ve çok çirkin bir manzara. ABD’nin bu konudaki fütursuzluğu, pervasızlığı, rahatlığı ise Türkiye’deki insanların Amerika karşıtlığını arttırır. "

Kaynak: Haber7

CHP'li Tanrıkulu, 'CIA'nın haber toplama elemanı' mı? ile ilgili etiketler Sezgin Tanrıkulu Adana Başkonsolosluğu Gaffar Yakınca
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.