CHP'li İBB'den tartışmalı uygulama! Panorama 1453'te Mehter Marşı gitti, Batı müziği geldi!

İBB, İstanbul'un Fethi'nin anlatıldığı Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde klasik müzik çaldırmaya başladı. Müzede yıllardır Mehter Marşı çalıyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti döneminde faaliyete geçirilen Panorama 1453 Tarih Müzesi yeni dönemde tartışmalı bir uygulamayla gündemde.

YILLARDIR MEHTER MARŞI ÇALIYORDU

İBB Kültür A.Ş. tarafından işletilen Topkapı Kültür Parkı'ndaki Panorama 1453 Müzesi'nde müzik değişikliği yapıldığı öğrenildi.

Yıllardır Mehter Marşı çalınan yarım küre bölümündeki devasa fetih sahnesi alanında  artık Klasik Batı Müziği çalınıyor. 

FETHİN RUHUNA AYKIRI

Ziyaretçileri şaşkına çeviren bu değişikliğin fethin ruhuna aykırı olduğu ifade edildi.

Fetih Marşı ise artık sadece müze başlangıcındaki simulasyon bölümünde çalınıyor. Ziyaretçiler, bu bölümün dışında mehter, kılıç veya top seslerine dair bir ses duymuyor.

CHP'li İBB'den tartışmalı uygulama! Panorama 1453'te Mehter Marşı gitti, Batı müziği geldi! ile ilgili etiketler İBB İstanbul CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.