CHP'de koltuk kapma yarışı! Dikkat çeken Kılıçdaroğlu-İmamoğlu iddiası! Daha çok taviz verecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında bir düzine başarısızlığa imza atan Kılıçdaroğlu seçimlerin ardından çağrılara rağmen istifa etmedi ve bileti MYK'ya kesti. Durum böyle olunca CHP'de koltuk kapma yarışı başladı. İmamoğlu'na yakın isimleri parti içine yerleştirerek Kurultay'da İBB Başkanı'yla yarışmak istemeyen Kılıçdaroğlu'nun, koltuğunu korumak için daha çok taviz vermesi bekleniyor.

CHP'de geçen perşembe günü 17 üyenin istifasıyla sonuçlanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gözler yeni yönetim kadrosuna çevrilirken, koltuk kapma yarışı da başladı.

Yeni yönetimin belirlenme sürecinde bazı aday isimlerin, kendini yönetim kadrosuna dahil ettirebilmek için günlerdir kulis yaptığı belirtildi.

Seçim hezimetinin faturasını MYK üyelerine kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik tepkilerin önünü kesmek için 17 ismin istifasını perşembe günü kabul etti.

Cumartesi günü Parti Meclisi'ne (PM) başkanlık eden Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yı belirleme sürecinde adı kulislerde geçen bazı isimlerin lobi faaliyeti yürüterek koltuk savaşına girdiği öne sürüldü.

İMAMOĞLU KONTROLÜ YAVAŞ TAVAŞ ARTIRIYOR

Öte yandan son dönemde Kılıçdaroğlu ile sık sık görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun da parti üzerindeki kontrolünü yavaş yavaş artırması dikkati çekti.

İMAMOĞLU'NA YAKIN İSİM BAŞKANVEKİLLİĞİNE ATANDI

Meclis'te CHP'nin grup başkanvekilliğine atanan isimlerden olan Gökhan Günaydın, İmamoğlu'na yakınlığı ile biliniyor.

Sabah gazetesinin iddialarına göre; geçmiş dönemde Kılıçdaroğlu'na muhalif söylemleriyle ön plana çıkan Günaydın'ın, bu göreve getirilişinde İmamoğlu'nun büyük rol oynadığı ifade edildi.

Yeni atanacak MYK'da da İmamoğlu'na yakın isimlerin olmasına kesin gözüyle bakıldığı aktarıldı.

Genel başkanlık yarışında İmamoğlu'nu karşısında rakip olarak görmek istemeyen Kılıçdaroğlu'nun, ilerleyen süreçte yeni tavizler verebileceği kaydedildi.

CHP'de koltuk kapma yarışı! Dikkat çeken Kılıçdaroğlu-İmamoğlu iddiası! Daha çok taviz verecek... ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.