CHP'de "halk" gitti, yerine "millet" geldi! Peki neden?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi CHP'nin Mersin mitinginde kullanılan "Milletin Sesi" sloganının sırrını yazdı... CHP neden uzun yıllardır kullandığı terminolojiyi değiştirerek, "halk" yerine "millet" demeye başladı? İşte bu sorunun yanıtı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'den başlattığı "Milletin Sesi" mitingleri tartışılmaya devam ediyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun 2023 adaylığını sağlamlaştırmak için düzenlediği mitinglerde, İYİ Parti ile de rekabet içinde olduğunu savundu.

Bugünkü yazısının "İYİ Parti ile yarış mı" başlığını taşıyan bölümünde Mersin mitinginde, Kılıçdaroğlu’nun 2023 seçimlerine dönük stratejisinin ipuçları bulunduğunu belirten Selvi, "CHP’nin mitingleriyle hedefin sadece erken seçim değil, aynı zamanda muhalefette bir yarış olduğu anlaşılıyor." dedi.

Hürriyet yazarı şöyle devam etti;

"CHP, Mersin’den sonra ikinci mitingini Kocaeli’de yapacak. Mersin gibi Kocaeli de İYİ Parti’nin güçlü olduğu illerden biri. Kocaeli, Meral Akşener’in hem memleketi hem de seçim bölgesi. CHP, neden İYİ Parti’nin güçlü olduğu yerleri seçiyor? Yoksa CHP ile İYİ Parti arasında muhalefette birincilik yarışı mı söz konusu?"

"HALK" YERİNE "MİLLET"...

Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin sağ seçmeni ikna etmek için de çeşitli yöntemler denediğini ifade eden Selvi, "CHP, 2023’te sadece laik-Atatürkçü seçmeni değil, merkez sağ seçmeni de hedef alacak. Mitinglerinin teması olarak “Milletin Sesi”nin seçilmesi de bunu gösteriyor. Çünkü “millet” tanımını merkez sağ partiler kullanır. CHP ise “halk” derdi." diye yazdı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

CHP'de "halk" gitti, yerine "millet" geldi! Peki neden? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Mersin Abdulkadir Selvi İYİ Parti Halk millet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.