CHP'de bu açıklamaya 'sırası mı şimdi' diyen yok! Hain saldırının ertesi günü Demirtaş'ı savundu

Mersin'de PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonrası CHP'den tepki çeken bir açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, cezaevinde tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı savundu. Özel, hain saldırıyı gerçekleştiren teröristin "mağdur gazeteci" olarak gösterildiği CHP raporunu savunurken dikkat çeken ifadeler kullandı.

Mersin'de PKK'lı teröristlerin polisevine düzenlediği ve 1 polisin şehit olduğu hain saldırının ertesi gününde CHP'den skandal bir açıklama geldi.CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olmasının hak ihlali olduğunu söyledi. Özel, "Bir kez daha söylüyoruz; biz Demirtaş'a yapılanın bir hak ihlali olduğunu, hukuksuzluk olduğunu, yattığı her günün de onun mücadelesinde bir nişan olduğunu söyledik, söylemeye de devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'NİN SKANDAL RAPORUNU BÖYLE SAVUNDU

CHP'nin yayınladığı raporda Mersin'deki saldırıyı gerçekleştiren ve sonrasında düzenlenen operasyonda öldürülen Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan "mağdur gazeteci" olarak tanıtılmıştı. CHP'li Özel, o raporu şu sözlerle savundu:

"Sosyal medyada iğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Öyle bir şey ki CHP'nin 2012 yılında yapmış olduğu, 2013 yılında da kamuoyuyla paylaştığı, bütün siyasi partilere yolladığımız hala daha da referans bir kaynak olarak gösterilen 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nun bir sayfası üzerinden CHP'ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var. Sosyal medyada bir sayfa ve saldırıda hayatını kaybeden, ölen Dilşah Ercan'ın isminin raporda yazması üzerine diyorlar ki 'CHP bu kişiye gazeteci dedi'. Rapor 2012 yılı, oluşturuluş şeklini hepiniz biliyorsunuz. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor ancak basın kartı olan, gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olduğu bilinen toplam 71 kişiye de mektup yazılıyor. Toplam 188 gazeteci ismi var bu raporda."

Raporda adı geçen gazetecileri tek tek sayan Özel, CHP'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Peki 2012 yılında Mehmet Baransu'ya ne diyorsunuz? Baş tacı gazeteciydi. Şimdi Silivri Cezaevi'nde. CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız? Hadsizliğin lüzumu yok. 11 yıl önceki gazetecinin terörist olacağını bileceksin de onla temas edeceksin; rezalete bak. Biz gidip de bu adı geçen teröristle konuşmamışız, görüşmemişiz, baş tacı etmemişiz. Siz teröristlere rütbe taktınız. Biz ne yaptık? Bunları yanımızda mı tuttuk?" diye konuştu.

CHP'de bu açıklamaya 'sırası mı şimdi' diyen yok! Hain saldırının ertesi günü Demirtaş'ı savundu ile ilgili etiketler CHP Özgür Özel Selahattin Demirtaş Mersin Saldırı PKK terörist rapor gazeteci
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.