"Cep telefonunun babası" açıkladı: Yeni nesil telefonlar nasıl olacak?

"Cep telefonunun babası" Martin Cooper, yeni nesil cep telefonlarının derimizin altına yerleştirilebileceğini düşünüyor.

Cep telefonları artık o kadar ayrılmaz bir parçamız haline geldi ki, onlar olmadığında hayatımız nasıldı hatırlamıyoruz bile. Artık herkesin evden çıkarken yaptığı ilk şey telefonunu cebine atmak oluyor. Fakat yakında bu da değişmek üzere.

İlk cep telefonunu icat etmesiyle tanınan Martin Cooper, Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) CNBC'ye verdiği demeçte, "Yeni nesil, telefonu kulak derisinin altına yerleştirecek" dedi . 94 yaşındaki Cooper, New York City'deki 6th Avenue'den tarihi ilk cep telefonunu aramasından elli yıl sonra Yaşam Boyu Başarı ödülü almak için törene davet edildi.

"50 YIL ÖNCE GERÇEKTEN İLKEL BİR ZAMANDI"

Cooper, "50 yıl önce gerçekten ilkel bir zamandı" dedi ve ekledi:

“İnternet yoktu, büyük ölçekli entegre devreler yoktu, dijital kameralar yoktu. Bir gün telefonunuzun bir kamera, bir ansiklopedi olacağı fikri hiç aklımıza gelmemişti. Bağlantı kurmanın önemli olduğunu biliyorduk. Ve bir gün sen doğduğunda sana bir telefon numarası verileceğine dair bir fıkra anlattık. Ve telefona cevap vermediyseniz, ölmüştünüz. Bir gün herkesin bir cep telefonuna sahip olacağını biliyorduk. Ve neredeyse gerçekleşti.”

martin-cooper

DERİ ALTINA YERLEŞTİRİLEN TELEFONLAR

Cooper'ın herkes için cep telefonu vizyonu gerçeğe yaklaştığına göre, cep telefonlarındaki teknolojik ilerleme fırsatları sonsuz görünüyor ve şimdi de vücudumuzun cep telefonları için jeneratör olarak kullanılabileceğini öne sürüyor. Yani yaydığımız enerjinin kulağa yerleştirilen bir telefon cihazını çalıştırmaya yetebileceğini düşünüyor.

Cooper, CNBC'ye “Vücudunuz mükemmel bir şarj cihazı” dedi ve ekledi:

“Yemek yediğinizde vücudunuz enerji üretir, değil mi? Yiyecek yersiniz ve vücudunuz enerji üretir. Bu da kuılağınıza yerleştirilecek bir telefonu çalıştırmak için yeterli oalcaktır”

Cooper'ın tüm bunların gerçek olabileceği fikri, icat ettiği yaklaşık 1,4 kilo ağırlığındaki tuğla cep telefonundan çok uzak olsa da, cep telefonu fikrini de Dick Tracy'nin bir çizgi romanındaki iki taraflı bir kol saati radyosundan aldığını unutmamak gerekiyor.

"Cep telefonunun babası" açıkladı: Yeni nesil telefonlar nasıl olacak? ile ilgili etiketler telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.