Cemal Toptancı'dan çarpıcı açıklamalar: 6'lı masanın HDP ile işbirliği, Kürt oyları, Meral Akşener'in HDP tutumu, Yavuz Ağıralioğlu'nun çıkışı...

Eski Diyarbakır Sur Belediye başkanı Cemal Toptancı, SuperHaber'den Seçil Balık'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özellikle son dönemlerde Cumhubaşkanlığı seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulunan eski Diyarbakır Sur Belediye başkanı Cemal Toptancı, SuperHaber'den Seçil Balık'a konuştu..

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Bu gelişmenin ardından HDP, Kılıçdaroğlu ile görüşerek aday çıkarmayacaklarını belirtti. 

AK Parti'den İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı olan Cemal Toptancı, PKK'nın 6'lı masayla olan ilişkisinden, son dönemde İYİ Parti'ye sitem sözleriyle gündeme gelen İYİ Parti'li Yavuz Aliağıroğlu'nun tutumuna kadar bir çok konuya değindi...

İşte o röportaj:

"BAYKAL TASFİYE EDİLDİ"

1- CHP'NİN HDP İLE OLAN İLİŞKİSİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

- 2010 yılında Pensilvanya'da bir karar alındı. Mustafa Kemal'in kurmuş olduğu CHP'den o zamanki genel başkanı olan merhum Deniz Baykal'ın gitmesi gerektiği kararı alındı. Deniz Baykal'ın siyasi olarak HDP ile birleşmesi mümkün değildi. Bu yüzden Baykal tasfiye edilerek yerine Kemal Kılıçdaroğlu getirildi. 

Sık sık Alevi kimliğini ön plana çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu Alevi değildir. 2011 yılında Miran Pirgic Gültekin Türkiye'ye geldi. Kendisi Almanya Dersim Aleviler Derneği başkanı idi. Kemal Beye Aleviliğini sordu ve Kılıçdaroğlu'na 'Sende bizdensin' diyerek kökeninin Ermeni olduğunu açıkladı. 

Miran Gültekin daha sonrasında Kılıçdaroğlu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Annesinin Ermeni olduğu kesindir, bu bilinen bir gerçek. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu bunu reddetmeyi tercih ediyor. Kürt olduğunu reddetmesi gibi. Oysa bunu Dersim’de herkes biliyor. Kılıçdaroğlu’nun ilçesi olan Nazımiye, Ermeni yerleşim yeridir. Nitekim annesinin ismi Emoş’tur, Yemoş diyenler de vardır. Kılıçdaroğlu bunları inkar ederek annesine hakaret etmektedir.”

CHP'nin alt katmanında DHKPC, MLKP gbi örgütler vardır. DHKP'nin öncüleri arasında Canan Kaftancıoğlu yer alır. Bunların bütün arzuları Kandil'in baronlarıyla ittifak içinde olmaktır. Kandil'in baronları siyasi ayakta Meclis'te bir ittifak kurdu, bu ittifakın başına Kemal Kılıçdaroğlu getirildi. 

"MERAL AKŞENER'İ MASADAN KALDIRAN DA O MASAYA YENİDEN OTURTAN DA AYNI GÜÇ"

2- MERAL AKŞENER, 'KUMAR MASASI' DİYEREK MASADAN KALKTI, ARDINDAN O MASAYA KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI KABUL EDEREK GERİ DÖNDÜ. HDP İÇİN DE 'ASLA AYNI MASADA OLMAYIZ' DİYEN AKŞENER'İN ŞU ANKİ TUTUMU HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Meral Akşener'in HDP'ye asla bir itirazı olmaz çünkü hepsi Amerika'nın etkisi altındadırlar. Bunlar Türkiye'nin menfaatlerini gözeten insanlar değiller. Meral Akşener konusunda neden bu kadar netim?

6'lı masanın adayı kim olacak? - Son Dakika Haberleri

2015-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde Vedat Erbaş isimli 52 yaşındaki bir vatandaş 'Türk siyasetinde Meral Akşener' isimli master tezi için müracatta bulundu ve kabul edildi.

2017 yılında Akşener İYİ Parti'yi kurdu, 2018'in Nisan ayında bu tez kitaplaştı. Kitapta Meral Akşener, biyogrofisini anlatırken 'Benim baba tarafım Diyarbakır'da Akkoyunlar döneminde Savcı boyu olarak Diyarbakır'ı fethetmiştir' dedi. Ancak Savcı aşireti Diyarbakır'da yaşamamıştır. 

Cemal Toptancı'dan çarpıcı açıklamalar: 6'lı masanın HDP ile işbirliği, Kürt oyları, Meral Akşener'in HDP tutumu, Yavuz Ağıralioğlu'nun çıkışı... - Resim : 2

Diyarbakır'ı fetheden Oğuzların Bayındır koludur. Savcı aşireti burada yaşamadığına göre kendisi de oralı değildir. Akşener HDP'nin seçmen kitlesine şirin gözükmek için bu imaja bürünmeye çalışıyor.

Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkıp yeniden o ittifaka dahil olması da FETÖ yönlendirmesiyle oldu. İYİ Parti'yi destekleyenler 2 kanatlıdır. 

Birincisi sayın Devlet Bahçeli'ye küsmüş bir kesim, diğer kesim ise FETÖ iltisaklıdır. O yüzden Akşener kendi başına karar veremez. Masadan kaldırtan da, masaya yeniden oturtan da aynı güçtür. 

İYİ Parti'nin sahip olduğu oy potansiyelinin yüzde 40'ı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecektir. İYİ Parti'nin masadan ayrıldığı dönemde İYİ Parti'li isimler arasında Kılıçdaroğlu'na da mezhebi üzerine saygısızlık yapan isimler oldu. 

3- CHP İLE HDP'NİN İŞBİRLİĞİ ÜZERİNE BAZI SİTEMLERDE BULUNAN İYİ PARTİ'Lİ YAVUZ AĞIRALİOĞLU GÜNDEM OLMUŞTU ANCAK BEKLENENİN AKSİNE İSTİFA ETMEDİ. SİZ YAVUZ BEY'İN TUTUMU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Yavuz Ağıralioğlu'nun o sitemleri samimi değil. Türkiye'de münafık bir siyaset gelişti. Pratikleri ve söylemleri birbirini tutmuyor. Yavuz Bey, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşıydı. Şu anda gerçek ülkücülerin Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylemiştim. Yavuz Ağıralioğlu onların gazın almak için hareket ediyor. 'Her ne kadar çakma ülkücü de olsak siz bizimle hareket edin' diyor. İnsan olduğu gibi olmalı. Siyaset vatan ve millet için yapılır. Şahıs için yapılan siyaset vatana ihanettir. 

4- HDP'NİN CHP'YE AÇIK DESTEĞİNDEN SONRA SİZCE İYİ PARTİ'NİN OYLARI DÜŞER Mİ?

Kesinlikle paralı trollerin yaptıkları anketlerde çıkan sonuçları beklemiyorum. Hatta HDP ve İYİ Parti'nin barajın altında kalma ihtimalini bile görüyorum. Çünkü bu partiler gerçek Kürt ve Türk milliyetçisi değiller. Bunları millet görüyor. 

CHP-HDP görüşmesi sona erdi: “Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm  adresi TBMM'dir” | PolitikYol Haber Sitesi

14 Mayıs seçim sabahında HDP ve İYİ Parti'nin Türk siyasetinde dışarıda kaldığını görmek şaşırtmamalı. İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 10'larda değildir. Bir bölünme var. İYİ Parti'de bir kanat tepkili. Dersim Katliamı'nın nereden kaynaklandığını gördüler. Bunlar kripto Ermenilerdir. 

HDP'de kürt partisi değildir. HDP'nin onursal genel başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün dedesi kürtleri katleden kişidir. CHP'de Mustafa Kemal'in kurduğu parti değildir. CHP'yi yönlendiren Kandil'in partisidir. PKK'lı Duran Kalkan vs... elebaşları CHP'ye televizyonlarda destek verdiler. 

5- KÜRT VATANDAŞLARIN OYLARI HANGİ PARTİYE GİDER? HÜDAPAR'IN CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILMASIYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR?

Hüda-par'ı yakinen tanırım, bölgemin insanlarıdır. Cumhur ittifakına katılarak çok isbetli bir karar aldılar. Sayıdan çok mana olarak bölge katmanında vedikleri sinerji olumlu olmuştur. 

Özellikle Hüda-Par ile MHP'nin bir ittifak içinde olmasından dolayı alkışlıyorum. Şu an 1071 yılında Malazgirt Savaşı'nda çarpışan Molla Yahya ile Alparslan'ı görüyorum. Hasan Kale'de şehit düşen Mehmetçiklerimizi görüyorum. Dün nasıl Çanakkale'de koyun koyuna yatan ecdadımız varsa şu anda da şu mücadele vardır. 

Burada Türkü-Kürdü yok bir Osmanlı ruhu var. 

Hüda-par'ın Cumhur ittifakına katılmasının ardından yapılan linç girişimleri HDP'nin bölgede kan kaybettiğini gösterdi, gerçek yüzlerini ortaya çıkardı. 

Nuşirevan Elçi, Halk TV'de röportaj yaparken Türk bayrağını kaldırttı ancak sayın Zekeriya Yapıcıoğlu'nun durduğu yerde Türk bayrağı var. 

Ben bir kürt olarak AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum. Tehlikeyi gördüğüm için, kandırılan halkımı uyarmak için... 

Hala Diyarbakır Anneleri'ni görüyorsunuz. Onlar neden orada bekliyor? HDP, gençleri kaçırdı. Meral Akşener, Diyarakır Anneleri'ni ziyaret edebildi mi? Kılıçdaroğlu gidebildi mi? 

6- HDP SEÇİME YEŞİL SOL PARTİ ADI ALTINDA YENİ BİR OLUŞUM İLE KATILACAĞINI DUYURDU. YEŞİL SOL PARTİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

- Kürtleri siyasi arenada yürüten ateist Türk soludur. Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Kemal Kılıçdaroğlu bu projeye sahip çıkıyor. Maddi olarak da CHP'li belediyeler çıkıyor. TÜSİAD bunlara finans sağlıyor. Kurulan yeni partinin hiç bir anlamı yok. 

Yıllardır gladyolar, Jitemler köyleri yaktı. Gaffar Okan'ın ölümü üzerinden Hüda-Par suçlandı. Gaffar Okan'ın cinayet suçlusu Levent Göktaş'tır. Hüda-Par'ın bir alakası yoktur. Bunların çoğu da devletin içine sızan o zamanki FETÖ yapılanmasıdır.

15 Temmuz'dan sonra Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcısı, komutanlar, valiler başta olmak üzere FETÖ'den içeri alındı. Bizi onlar yönetiyordu, Kürtçülüğü bunlar dayattı, özerklik algısını bunlar kodladı. 

Cemal Toptancı'dan çarpıcı açıklamalar: 6'lı masanın HDP ile işbirliği, Kürt oyları, Meral Akşener'in HDP tutumu, Yavuz Ağıralioğlu'nun çıkışı... ile ilgili etiketler Cemal Toptancı Meral Akşener İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.