Çay ve kahve tiryakilerini korkutan uyarı geldi: Su kaybına yol açıyor! Günlük kahve ve çay tüketim miktarı…

Su tüketimi, vücudun sağlıklı yapısını korumasında oldukça etkili oluyor. Su tüketimini, çay ve kahve içerek karşıladığını düşünenler bulunuyor. Ancak çay ve kahve tüketimi su ihtiyacını karşılamaktan ziyade kaybına sebep oluyor. İşte detaylar…

Su, yaşamı devam ettirebilmek açısından en önemli besin kaynaklarından biri oluyor. Suyun her gün düzenli miktarda tüketilmesi gerekiyor. Uzmanlar, günlük olarak en az 2 litre su tüketilmesini tavsiye ediyor. Ancak günün yoğun koşuşturmacası içerisinde yeterince su tüketemeyenler oluyor.

Yeterince su tüketemeyenlerde; ağız kuruluğu, baş ağrısı, halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Sıvı kaybının ileri düzeyde olduğu durumlarda böbrekler ciddi anlamda zarar görüyor. Üroloji Uzmanı olarak görev yapan Prof.Dr. Umut Gönülalan, su ihtiyacının su ile karşılanması gerektiğini söylüyor. Çay ve kahve ile su ihtiyacının karşılanmasının mümkün olmadığını belirtiyor.

ÇAY VE KAHVE SUYUN YERİNİ TUTMAZ

Çay ve kahve tiryakilerini korkutan uyarı geldi: Su kaybına yol açıyor! Günlük kahve ve çay tüketim miktarı…

Prof.Dr. Umut Gönülalan, su ihtiyacı için su tüketilmesi gerektiğini bildirdi. Gönülalan, çayın idrar söktürücü olduğunu bildirdi. Bu nedenle sıvı kaybına sebebiyet verdiğini söyledi. Kahve için de aynı durumun geçerli olduğunu belirtti. Çay ve kahve gibi içeceklerin suyun yerine geçmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Gönülalan, böbrek sağlığını korumak açısından da su içmenin ciddi anlamda fayda sağladığını söyledi. Gönülalan, böbreğin kanı temizlediğini belirtti. Sıvı alımını gerekli ölçüde karşılamak isteyenlerin su tüketmesi gerektiğini ifade etti. Çay ve kahvenin su yerine sayılamayacağını da sözlerine ekledi.

KIŞIN 2; YAZIN 2,5-3 LİTRE SU İÇMEK GEREKİYOR

Gönülalan, sıvı alımının gerektiği gibi sağlanması gerektiğini ifade ediyor. Buna göre yetişkinler için kış aylarında 2 litre tüketim öneriyor. Yaz aylarında ise su tüketim miktarının 2,5-3 litre arasında olması gerektiğini belirtiyor.

Ateşli bir hastalık ya da ishal söz konusu olduğunda Gönülalan’ın görüşlerine göre daha fazla su tüketmek gerekiyor. Böbreği susuz bırakmayacak şekilde tüketimi ayarlamak gerekiyor. Gönülalan’ın görüşlerine göre çay, daha yoğun bir şekilde su kaybı yaratıyor. Uzman isim, masa başı çalışanların suyu yanı başlarından eksik etmemesi gerektiğini belirtiyor.

Çay ve kahve tiryakilerini korkutan uyarı geldi: Su kaybına yol açıyor! Günlük kahve ve çay tüketim miktarı… ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.