Kaftancıoğlu'nun alternatif listesi ne anlama geliyor?

Hafta sonu düzenlenen Kurultay'da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı liste Canan Kaftancıoğlu tarafından beğenilmeyerek değiştirildi. Yapılan seçimlerde Kaftancıoğlu 'seçilmemesini istedim' dediği Tuncay Özkan, Aykut Erdoğdu, Yıldırım Kaya ve Ünal Çeviköz gibi isimler dışarıda kaldı. Kaftancıoğlu'nun listesinde ise 10 Aralıkçılar olarak adlandırılan isimler yer alıyordu. Peki kim bu 10 Aralıkçılar, amaçları ne? İşte detaylar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği 37. Olağan Kurultay'ın ardından tartışmalar sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Listem dışında isimler alınmış, ne yapmaya çalışıyorlar'' diyerek tepki gösterdiği alternatif listenin, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. 

Kaftancıoğlu'nun listesinde 10 Aralıkçılar olarak adlandırılan ve 'CHP'yi ele geçirmeye çalıştıkları iddia edilen' kesimin egemen olduğu belirtildi.

''TUNCAY ÖZKAN'IN SEÇİLMEMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM''

Haber Global televizyonunda canlı yayında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, “Hedef iktidar anahtar listesi”nin Kaftancıoğlu tarafından hazırlandığını belirterek “Canan Hanım ile liste konusunda görüştüm. Listenin kendileri tarafından hazırlandığını söyledi. ‘Bu listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok çünkü girmelerini istemedim. Seçilmemeleri için elimden geleni yaptım. Aykut Erdoğdu listemizdeydi ancak seçtiremedik’ dedi. Bu liste İstanbul İl Örgütü tarafından yazılmış” diye konuştu.

LİSTEDE '10 ARALIKÇILAR' EGEMEN DURUMDA

Öte yandan gazeteci Zafer Şahin, Kaftancıoğlu'nun alternatif listesini paylaşarak, parti içerisinde yaşananları aktardı. 

Şahin, paylaşımında ''Canan Kaftancıoğlu’nun anahtar listesi çok şey anlatıyor... 2010’ların başında “CHP kapatılsın, vakıf olsun” diyen 10 Aralıkçılar partiye egemen olmuş durumda... Ulusalcı Tuncay Özkan’ı organize şekilde çizmeleri anlamlı... Bu kavga büyür.'' ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu'nun alternatif listesi ne anlama geliyor?

Kaftancıoğlu'nun alternatif listesi ne anlama geliyor? - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

CHP'nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan kurultayından önce; Tuncay Özkan, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim’den sorumlu, Yıldırım Kaya ise Eğitim Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyordu.

Delegeler, genel başkan yardımcıları Tuncay Özkan, Aykut Erdoğdu, Yıldırım Kaya ve Ünal Çeviköz’e yeterli oyu vermeyerek liste dışı kalmalarını sağlamıştı.

Bu durumdan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun büyük rahatsızlık duyduğu ve kendi listesi dışında isimlerin yer alması nedeniyle büyük tepki gösterdiği belirtilmişti.

10 ARALIKÇILAR KİMDİR?

10 Aralık Hareketi, Türkiye'de var olan siyaset yapma tarzının, kullanılan söylemin ve siyasal kadronun niteliğinin yenilenmesinin, yani yeni bir siyaset anlayışının yaratılmasının gerekliliğine inanmış olan bir grup siyasetçi, sendikacı, bilim insanı, kültürinsanı ve çalışanlar tarafından kurulmuştur.

KAFTANCIOĞLU DAHA ÖNCE DE BENZER BİR ÇALIŞMA YÜRÜTMÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde; Şişli, Avcılar, Adalar, Küçükçekmece, Esenyurt, Kartal gibi ilçelerde teşkilattan gelen listeler yerine İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun hazırladığı listeler dikkate alınmıştı.

Parti içerisinde "10 Aralıkçı" diye bilinen Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel'e tepkiler çığ gibi büyümüştü. 

Kaftancıoğlu'nun alternatif listesi ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu CHP Kemal Kılıçdaroğlu Tuncay Özkan liste alternatif liste 10 Aralıkçılar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.